ცხვრის ჩიხირთმა
ინგრედიენტები:
- ღვინის ძმარი – 2 ს.კ.
- ხახვი – 2 ც.
- ცხვარი – 500 გრ
- ხორბლის ფქვილი – 1 ს.კ.
- ქათმის კვერცხი – 2 ცალი.
- მცენარეული ზეთი – 1 ს.კ.
- ზაფრანა – ½ ჩ.კ.
- ქინძი – გემოვნებით
- მარილი – გემოვნებით
- შავი წიწაკის ბარდა – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- გარეცხეთ ცხვარი ცივი წყლით, დაჭრილი პატარა ნაჭრებად (თითო პორციაზე 3-4 ნაჭერი), დადეთ საცხობ ფორმაში და დადგით ადუღებამდე, ამოიღეთ ქაფი, რომელიც ზედაპირზე ჩნდება. მოხარშული ცხვრის ხორციდან ამოიღეთ ტაფა, და გაატარეთ ბულიონი მარლაში ან ხშირი საცრის საშუალებით.
- წვრილად დაჭრილი ხახვი ზეთში მოშუშეთ, აურიეთ ფქვილი, შეურიეთ და კვლავ შეწვით. ამის შემდეგ, მოხარშული ცხვრის ხორცი მოათავსეთ დაჭიმულ ბულიონში, ფქვილთან ერთად შემწვარი ხახვი, დაამატეთ ზაფრანა, მარილი, პილპილი და აადუღეთ.
- ცალკე მოიხარშეთ ყურძნის ძმარი და ჩაასხით წვნიანში, კვლავ აადუღეთ, შემდეგ კი ცხელიდან ამოიღეთ პანი.
- სანამ მსახურობთ, კვერცხის გულები სცემეთ ცალკეულ თასში, შეურიეთ მცირე რაოდენობით ბულიონს, ჩაასხით წვნიანში, აურიეთ და გაათბეთ, არ ადუღდეს (ისე, რომ გულები არ გადატრიალდეს), და შემდეგ გადაასხით წვნიანზე მწვანე ქინძი.
ცხვრის ჩიხირთმა
ცხვრის ჩიხირთმა
Comments