ინგრედიენტები:

  • ცხვრის ხორცი 0,3 კგ
  • ბრინჯი 35 გ
  • ხახვი 1 თავი
  • მცენარეული ზეთი 1 სუფრის კოვზი
  • ტომატის პიურე 30გრ
  • ტყემალი 1 სუფრის კოვზი
  • ნიორი 3 კბილი
  • ჩილის წიწაკა 5 გ
  • ქინძი 15 გ
  • ხმელი სუნელი 1გ
  • დაფქული შავი პილპილი 1 გ
  • მიხაკი 1 გ
  • დაფქული დარიჩინი 1 გ
  • აჯიკა 10 გრ
  • წყალი 1ლ

მომზადების წესი:

  1. ცხვრის ხორცი დავჭრათ 25-30 გრამიან ნაჭრებად და მოვხარშოთ.
  2. ხახვი წვრილად დაჭერით, დაუმატეთ ახლად დაფქული შავი პილპილი და ხელით აურიეთ.
  3. მცენარეულ ზეთში შეწვით ტომატის პიურე.
  4. წვრილად დაჭერით ნიორი და მწვანილი და აურიეთ.
  5. ადუღებულ ბულიონს დაუმატეთ: წიწაკიანი ხახვი, წინასწარ გაჟღენთილი ბრინჯის ბურღული, შებრაწული ტომატის პიურე.
  6. მოხარშეთ სანამ მზად არ იქნება.
  7. ხარშვის დასრულებამდე 5 წუთით ადრე წვნიანში ჩაამატეთ ტყემალის სოუსი, წვრილად დაჭრილი ნიორი, შეზავებული მწვანილით, დაჭრილი ჩილის წიწაკა, ხმელი სუნელი, დარიჩინი, კბილი, აჯიკა.
  8. წვნიანი მიიყვანეთ ადუღებამდე.
  9. მზა ხარჩო დაასხით თეფშებზე და გააფორმეთ.

ცხვრის ხარჩო

ცხვრის ხარჩო

 

Comments