ცხვრის ხარჩო
ინგრედიენტები:
- ცხვრის ხორცი 0,3 კგ
- ბრინჯი 35 გ
- ხახვი 1 თავი
- მცენარეული ზეთი 1 სუფრის კოვზი
- ტომატის პიურე 30გრ
- ტყემალი 1 სუფრის კოვზი
- ნიორი 3 კბილი
- ჩილის წიწაკა 5 გ
- ქინძი 15 გ
- ხმელი სუნელი 1გ
- დაფქული შავი პილპილი 1 გ
- მიხაკი 1 გ
- დაფქული დარიჩინი 1 გ
- აჯიკა 10 გრ
- წყალი 1ლ
მომზადების წესი:
- ცხვრის ხორცი დავჭრათ 25-30 გრამიან ნაჭრებად და მოვხარშოთ.
- ხახვი წვრილად დაჭერით, დაუმატეთ ახლად დაფქული შავი პილპილი და ხელით აურიეთ.
- მცენარეულ ზეთში შეწვით ტომატის პიურე.
- წვრილად დაჭერით ნიორი და მწვანილი და აურიეთ.
- ადუღებულ ბულიონს დაუმატეთ: წიწაკიანი ხახვი, წინასწარ გაჟღენთილი ბრინჯის ბურღული, შებრაწული ტომატის პიურე.
- მოხარშეთ სანამ მზად არ იქნება.
- ხარშვის დასრულებამდე 5 წუთით ადრე წვნიანში ჩაამატეთ ტყემალის სოუსი, წვრილად დაჭრილი ნიორი, შეზავებული მწვანილით, დაჭრილი ჩილის წიწაკა, ხმელი სუნელი, დარიჩინი, კბილი, აჯიკა.
- წვნიანი მიიყვანეთ ადუღებამდე.
- მზა ხარჩო დაასხით თეფშებზე და გააფორმეთ.
ცხვრის ხარჩო
ცხვრის ხარჩო
Comments