წვნიანი ისპანახით და ფრიკადელებით
ინგრედიენტები:
- კარტოფილი – 0,5 კგ
- ხახვი – 1 ც.
- სტაფილო – 1 ც.
- ისპანახი – 300 გრ
- მზესუმზირის ზეთი – 2 ს.კ.
- გაყინული ფრიკადელები – 8 ცალი.
- მარილი – გემოვნებით
- სანელებლები – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- კარტოფილს კანი მოაჭერით და დაჭერით კუბებად.
- შემდეგ ჩაყარეთ ქვაბში მდუღარე წყლიღ და მოხარშეთ სანამ ნახევრად მოხარშდება.
- შემდეგი ნაბიჯი არის ხახვისა და სტაფილოების გასუფთავება.
- შემდეგ ხახვი დაჭერით კუბებად და გახეხეთ სტაფილო.
- გაყინული ისპანახი მოათავსეთ პანში ცხარე მცენარეული ზეთით, და როდესაც ის გახდება რბილი, დაამატეთ დაჭრილი ბოსტნეული და გახეხეთ ყველა ერთად.
- როდესაც კარტოფილი თითქმის მზად არის, ჩვენ ვუგზავნით ფრიკადელებს ტაფაში, ხოლო ადუღების შემდეგ – შემწვარი ბოსტნეული და ისპანახი.
- დაამატეთ მარილი და სანელებლები.
- 5-7 წუთის განმავლობაში ადუღების შემდეგ, წვნიანი შეიძლება გამორთოთ, საჭიროების შემთხვევაში, მისი გემოვნებით მორგება. გემრიელი და ჯანსაღი ისპანახის წვნიანი მზად არის.
წვნიანი ისპანახით და ფრიკადელებით
წვნიანი ისპანახით და ფრიკადელებით
Comments