ინგრედიენტები:

  • ქათმის ბულიონი – 1 ლ
  • სტაფილო – 1 ც.
  • ნიახურის ფესვი – 1/2 ც.
  • მოხარშული კარტოფილი – 2 ცალი.
  • პომიდორი – 2 ცალი.
  • ნიორი – 3 კბილი
  • ფქვილი – 30 გ
  • მარილი – გემოვნებით
  • შავი წიწაკა – გემოვნებით
  • მწვანილი – 30 გრ

მომზადების წესი:

  1. კარტოფილი პრესის ქვეშ გაუშვით, მარილი, პილპილი, ფქვილი დაამატეთ და სწრაფად გააკეთეთ მაგარი, მაგრამ რბილი ცომი.
  2. ნიოკის კარტოფილი უნდა გაცივებული უნდა იყოს.
  3. გაყავით ცომი 2-3 ნაწილად, გააფართოვეთ თითოეული ნაჭერი თითის ზომის ძეხვში, დაჭერით 1 სმ სისქის ნაჭრებად.
  4. თითოეული ნაჭერი ოდნავ გაბრტყელეთ (ტრადიციულად ეს ხდება ჩანგლით, შემდეგ ღარები მაინც მიიღება).
  5. დაჭერით სტაფილო და ნიახური პატარა კუბებად.
  6. ბულიონი მოიხარშეთ ადუღებამდე, დაბალ სითბოზე (ცეცხლი უნდა იყოს სუსტი, წინააღმდეგ შემთხვევაში, ბუდეები ფხვიერი იქნება).
  7. დაასხით ბოსტნეულის ფესვი ბულიონში, ჩადეთ ნიოკი.
  8. პომიდორი შემდეგნაირად აამუშავეთ: კანი გაიჭერით ჯვრის ფორმით, დაასხით პომიდორი მდუღარე წყალში 15 წამის განმავლობაში, ამოიღეთ, გაცივდეს, გახეხეთ, გაჭერით თითოეული 4 ნაწილად, ამოიღეთ ის ნაწილი, რომელიც შეიცავს თესლს, დაუტოვეთ პირდაპირ რბილობიანი ფენები.
  9. დავჭრათ რბილობი კუბებად.
  10. ნიორი წვრილად დაჭერით.
  11. როდესაც ნიოკი გამოჩნდება, დაამატეთ პომიდორი და ნიორი, ადუღეთ კიდევ ერთი წუთი და ამოიღეთ სითბოდან.
  12. დაამატეთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი.
Comments