წვნიანი კარტოფილის ნიოკით
ინგრედიენტები:
- ქათმის ბულიონი – 1 ლ
- სტაფილო – 1 ც.
- ნიახურის ფესვი – 1/2 ც.
- მოხარშული კარტოფილი – 2 ცალი.
- პომიდორი – 2 ცალი.
- ნიორი – 3 კბილი
- ფქვილი – 30 გ
- მარილი – გემოვნებით
- შავი წიწაკა – გემოვნებით
- მწვანილი – 30 გრ
მომზადების წესი:
- კარტოფილი პრესის ქვეშ გაუშვით, მარილი, პილპილი, ფქვილი დაამატეთ და სწრაფად გააკეთეთ მაგარი, მაგრამ რბილი ცომი.
- ნიოკის კარტოფილი უნდა გაცივებული უნდა იყოს.
- გაყავით ცომი 2-3 ნაწილად, გააფართოვეთ თითოეული ნაჭერი თითის ზომის ძეხვში, დაჭერით 1 სმ სისქის ნაჭრებად.
- თითოეული ნაჭერი ოდნავ გაბრტყელეთ (ტრადიციულად ეს ხდება ჩანგლით, შემდეგ ღარები მაინც მიიღება).
- დაჭერით სტაფილო და ნიახური პატარა კუბებად.
- ბულიონი მოიხარშეთ ადუღებამდე, დაბალ სითბოზე (ცეცხლი უნდა იყოს სუსტი, წინააღმდეგ შემთხვევაში, ბუდეები ფხვიერი იქნება).
- დაასხით ბოსტნეულის ფესვი ბულიონში, ჩადეთ ნიოკი.
- პომიდორი შემდეგნაირად აამუშავეთ: კანი გაიჭერით ჯვრის ფორმით, დაასხით პომიდორი მდუღარე წყალში 15 წამის განმავლობაში, ამოიღეთ, გაცივდეს, გახეხეთ, გაჭერით თითოეული 4 ნაწილად, ამოიღეთ ის ნაწილი, რომელიც შეიცავს თესლს, დაუტოვეთ პირდაპირ რბილობიანი ფენები.
- დავჭრათ რბილობი კუბებად.
- ნიორი წვრილად დაჭერით.
- როდესაც ნიოკი გამოჩნდება, დაამატეთ პომიდორი და ნიორი, ადუღეთ კიდევ ერთი წუთი და ამოიღეთ სითბოდან.
- დაამატეთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი.
Comments