ინგრედიენტები:

  • წყალი – 2 ლ
  • საქონლის ფარში – 250 გრ
  • სტაფილო – 1 ც.
  • კარტოფილი – 3 ცალი.
  • მწვანილი – მომსახურებისთვის

მომზადების წესი:

  1. ადუღეთ წყალი, მოაყარეთ გახეხილი სტაფილო, კარტოფილი.
  2. ფარშისგან ჩამოაყალიბეთ ფრიკადელები. როდესაც კარტოფილი ნახევრად მზად იქნება, ჩააგდეთ ფრიკადელები, დაფნის ფოთოლი, მარილი და პილპილი გემოვნებით.
  3. წვნიანის მომზადებამდე რამდენიმე წუთით ადრე, მოაყარეთ დაჭრილი მწვანილი და ხახვი.
  4. წვნიანში შეგიძლიათ მოაწყოთ ნებისმიერი მარცვლეული, კარტოფილთან ერთად.

ასევე, სტაფილო და ხახვი შეიძლება შემწვარი იყოს, მაშინ თქვენი წვნიანი უფრო გამომჟღავნდება გემოვნებით და კალორიებით.

Comments