წვნიანი ჩორბა
ინგრედიენტები:
- ქათმის ძვლები – 500 გრ
- ხახვი – 1 ც.
- ღვინო – 300 მლ
- დაკონსერვებული ლობიო – 1 ქილა
- ბოსტნეული – 500 გრ
- სტაფილო – 1 ც.
- მარილი – გემოვნებით
- ოხრახუში – გემოვნებით
- შავი წიწაკა – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- მოხარშეთ ბულიონი ძვლებისგან, ხახვით, სტაფილოთ, დაფნის ფოთლებით და წიწაკით.
- მიიყვანეთ ადუღებამდე, დაასხით პირველი წყალი და ჩამოიბანეთ ყველაფერი, სუფთა წყლით ჩამოიბანეთ და დაბალ სითბოზე 20-30 წუთის განმავლობაში მოხარშეთ.
- შეწვით ხახვი და სტაფილო.
- დაჭერით ბოსტნეული.
- ბულიონში დაამატეთ დაჭრილი ბოსტნეული.
- აურიეთ ბოსტნეული დაბალ სითბოზე ადუღებამდე და დაამატეთ ღვინო.
წვნიანი ჩორბა
წვნიანი ჩორბა
Comments