ინგრედიენტები:

  • ქათმის ძვლები – 500 გრ
  • ხახვი – 1 ც.
  • ღვინო – 300 მლ
  • დაკონსერვებული ლობიო – 1 ქილა
  • ბოსტნეული – 500 გრ
  • სტაფილო – 1 ც.
  • მარილი – გემოვნებით
  • ოხრახუში – გემოვნებით
  • შავი წიწაკა – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. მოხარშეთ ბულიონი ძვლებისგან, ხახვით, სტაფილოთ, დაფნის ფოთლებით და წიწაკით.
  2. მიიყვანეთ ადუღებამდე, დაასხით პირველი წყალი და ჩამოიბანეთ ყველაფერი, სუფთა წყლით ჩამოიბანეთ და დაბალ სითბოზე 20-30 წუთის განმავლობაში მოხარშეთ.
  3. შეწვით ხახვი და სტაფილო.
  4. დაჭერით ბოსტნეული.
  5. ბულიონში დაამატეთ დაჭრილი ბოსტნეული.
  6. აურიეთ ბოსტნეული დაბალ სითბოზე ადუღებამდე და დაამატეთ ღვინო.

წვნიანი ჩორბა

წვნიანი ჩორბა

 

Comments