ინგრედიენტები:

  • ნიორი – 1 კბილი
  • დაფნის ფოთოლი – 1 ც.
  • როზმარინი – 2 ტოტი
  • წითელი ღვინო – 250 მლ.
  • ჩერი პომიდორი – 200 გრ.

მომზადების წესი:

  1. ჩაასხით პატარა ზეთი პანში, დაამატეთ დაჭრილი ნიორი და მწვანილი.
  2. 30 წამის შემდეგ. დაასხით ღვინო და მოდით, ადუღეთ რამდენიმე წუთის განმავლობაში.
  3. შემდეგ დაამატეთ პომიდორი, ოდნავ დაჭერით ისინი ჩანგლით, ისე რომ მათ წვენი მიუშვან. მოამზადეთ 5 წუთის განმავლობაში.
  4. თუ სოუსი ძალიან სქელია, დაამატეთ წყალი ან ქათმის ბულიონი.

წითელი ღვინის სოუსი

 

Comments