წითელი ღვინის სოუსი
ინგრედიენტები:
- ნიორი – 1 კბილი
- დაფნის ფოთოლი – 1 ც.
- როზმარინი – 2 ტოტი
- წითელი ღვინო – 250 მლ.
- ჩერი პომიდორი – 200 გრ.
მომზადების წესი:
- ჩაასხით პატარა ზეთი პანში, დაამატეთ დაჭრილი ნიორი და მწვანილი.
- 30 წამის შემდეგ. დაასხით ღვინო და მოდით, ადუღეთ რამდენიმე წუთის განმავლობაში.
- შემდეგ დაამატეთ პომიდორი, ოდნავ დაჭერით ისინი ჩანგლით, ისე რომ მათ წვენი მიუშვან. მოამზადეთ 5 წუთის განმავლობაში.
- თუ სოუსი ძალიან სქელია, დაამატეთ წყალი ან ქათმის ბულიონი.
წითელი ღვინის სოუსი
Comments