წიწილა ტაბაკა
ინგრედიენტები:
- წიწილა – 1 ცალი
- მარილი – გემოვნებით
- წიწაკა – 0,5 ჩ.კ.
- არაჟანი – 50 მლ
- კარაქი – 50 გრ
- ნიორი – 2 კბილი
- მწვანილი – თაიგული
მომზადების წესი:
- გარეცხეთ წიწილა, გაჭერით მკერდის ხაზის გასწვრივ და გაშალეთ.
- სცემეთ სამზარეულოს ჩაქუჩით, დაარტყით ტერფები უკანა ნაწილში.
- დაამატეთ მარილი, წიწაკა და კარგად წაუსვით არაჟანი.
- გააცხელეთ ტაფა ზეთით, შეწვით წიწილა პრესის ქვეშ ორივე მხრიდან 15 წუთის განმავლობაში. პრესი შეიძლება გახდეს ჩვეულებრივი სახურავი, რომელზეც დატვირთვა იქნება.
- გაატარეთ ნიორი პრესის საშუალებით, წაუსვით წიწილას.
წიწილა ტაბაკა
Comments