ინგრედიენტები:

  • წიწილა – 1 ცალი
  • მარილი – გემოვნებით
  • წიწაკა – 0,5 ჩ.კ.
  • არაჟანი – 50 მლ
  • კარაქი – 50 გრ
  • ნიორი – 2 კბილი
  • მწვანილი – თაიგული

მომზადების წესი:

  1. გარეცხეთ წიწილა, გაჭერით მკერდის ხაზის გასწვრივ და გაშალეთ.
  2. სცემეთ სამზარეულოს ჩაქუჩით, დაარტყით ტერფები უკანა ნაწილში.
  3. დაამატეთ მარილი, წიწაკა და კარგად წაუსვით არაჟანი.
  4. გააცხელეთ ტაფა ზეთით, შეწვით წიწილა პრესის ქვეშ ორივე მხრიდან 15 წუთის განმავლობაში. პრესი შეიძლება გახდეს ჩვეულებრივი სახურავი, რომელზეც დატვირთვა იქნება.
  5. გაატარეთ ნიორი პრესის საშუალებით, წაუსვით წიწილას.

წიწილა ტაბაკა

 

Comments