ინგრედიენტები:

  • მოხარშული ჭარხალი – 4 ცალი.
  • თხის ყველი – 150 გ
  • ნიახური – 1 ღერო
  • ნიორი – 1 კბილი
  • მზესუმზირა – 1 მუჭა
  • ოხრახუში – 1 თაიგული
  • ლიმონის წვენი – 2 ს.კ.
  • ბროწეულის წვენი – 3 ჩ.კ.
  • მცენარეული ზეთი – 2 ს.კ.
  • ბროწეულის თესლი – 1 მუჭა
  • წითელი წიწაკა – პინჩი
  • ძირა – პინჩი
  • ზღვის მარილი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. მოხარშული ჭარხალი დავჭრათ წრეებში 5 მმ სისქით.
  2. თხის ყველი ჩანგლით აურიეთ.
  3. დაამატეთ მზესუმზირა, დაჭრილი ნიახური და ნიორი, აურიეთ.
  4. ჭარხლის ნაჭერზე დაალაგეთ შევსების ნაწილი, დაფარეთ მეორე ნაჭრით.
  5. შემდეგ შევსების კიდევ ერთი ფენა და კიდევ ერთი ნაჭერი ჭარხალი. მთლიანობაში უნდა იყოს 3-4 ფენა.
  6. შეურიეთ ლიმონისა და ბროწეულის წვენები, მცენარეული ზეთი, წიწაკა, ძირა, მარილი.
  7. კოშკს შევსება დაასხით.

ჭარხლის და ყველის კოშკები

ჭარხლის და ყველის კოშკები

 

Comments