ინგრედიენტები:

  • ბრინჯის ფქვილი – 280 გ
  • შაქარი – 420 გ
  • თხილი – 140 გ
  • ლიმონის მჟავა – 1 გ
  • ქინძი – 2 გ
  • კარდამონი – 0,5 გ
  • ზაფრანა – 0.2 გ

მომზადების წესი:

  1. ბრინჯის ფქვილისგან, 120 მლ წყლით დამატებით გააკეთეთ თხევადი ცომი.
  2. ცომი სპეციალური ძაბრით, რომელშიც ორი ხვრელია, ცხელ საცხობ ფურცელზე დაასხით და გამოაცხვეთ ბადეს რიშტა.
  3. შევსების მოსამზადებლად კაკალი დაჭერით და დაქუცმაცებული კარდამონი და ქინძის თესლი დაამატეთ.
  4. გაჯერებულ საცხობ ფირფიტაზე მოათავსეთ ბრინჯის რიშტის რგოლის 8 ფენა, თანაბრად წაისვით შევსება, ზემოდან მოათავსეთ რიშტის კიდევ 5 ფენა და მიეცით ჰალვას მრგვალი ფორმა.
  5. ზემოდან მორთეთ ზაფრანა კვადრატის სახით და გამოაცხვეთ ცხელ ნახშირზე ორი მხრიდან 15-20 წუთის განმავლობაში.
  6. სიროფი მზადდება შაქრისგან, ლიმონმჟავას დამატებით და 100 მლ წყალში, ჰალვა დაასხით ცხელი სიროფი. მზა ჰალვა 8-10 საათის განმავლობაში იზრდება, ისე რომ გაჟღენთილი იყოს შაქრის სიროფში.

 

ხალვა ძველი რეცეპტით

ხალვა ძველი რეცეპტით

 

https://ojaxi.ge/ 

https://www.facebook.com/

Comments