ხალვა ძველი რეცეპტით
ინგრედიენტები:
- ბრინჯის ფქვილი – 280 გ
- შაქარი – 420 გ
- თხილი – 140 გ
- ლიმონის მჟავა – 1 გ
- ქინძი – 2 გ
- კარდამონი – 0,5 გ
- ზაფრანა – 0.2 გ
მომზადების წესი:
- ბრინჯის ფქვილისგან, 120 მლ წყლით დამატებით გააკეთეთ თხევადი ცომი.
- ცომი სპეციალური ძაბრით, რომელშიც ორი ხვრელია, ცხელ საცხობ ფურცელზე დაასხით და გამოაცხვეთ ბადეს რიშტა.
- შევსების მოსამზადებლად კაკალი დაჭერით და დაქუცმაცებული კარდამონი და ქინძის თესლი დაამატეთ.
- გაჯერებულ საცხობ ფირფიტაზე მოათავსეთ ბრინჯის რიშტის რგოლის 8 ფენა, თანაბრად წაისვით შევსება, ზემოდან მოათავსეთ რიშტის კიდევ 5 ფენა და მიეცით ჰალვას მრგვალი ფორმა.
- ზემოდან მორთეთ ზაფრანა კვადრატის სახით და გამოაცხვეთ ცხელ ნახშირზე ორი მხრიდან 15-20 წუთის განმავლობაში.
- სიროფი მზადდება შაქრისგან, ლიმონმჟავას დამატებით და 100 მლ წყალში, ჰალვა დაასხით ცხელი სიროფი. მზა ჰალვა 8-10 საათის განმავლობაში იზრდება, ისე რომ გაჟღენთილი იყოს შაქრის სიროფში.
ხალვა ძველი რეცეპტით
ხალვა ძველი რეცეპტით
Comments