ხაშლამას რეცეპტი
ინგრედიენტები:
- ხბო – 1 კგ
- ხახვი – 3 ცალი.
- დაფნის ფოთოლი – 2 ცალი.
- შავი წიწაკის ბარდა – 10 ცალი.
- მარილი – გემოვნებით
- ადიკა – 0,5 ჩ.ჭ.
- წითელი წიწაკა – 1 ც.
- ძმარი 9% – 2 ს. კოვზი
- ქინძი – 1 თაიგული
- ნიორი – 4 კბილი
მომზადების წესი:
- ხორცი მოათავსეთ პანში დიდი ნაჭრებით.
- დაასხით საკმარისი წყალი მხოლოდ ხორცი რომ დაფაროთ.
- ცეცხლი ჩართეთ და ხორცი ადუღებამდე მიიყვანეთ.
- როდესაც ხორცი ადუღდება, ამოიღეთ ქაფი.
- ჩართეთ ცეცხლი მინიმუმუმზე.
- ხორცს დაამატეთ დაფნის ფოთოლი, წიწაკა და ერთი ხახვი კანით (არ გაწმინდოთ).
- მოხარშეთ ხორცი 3-4 საათის განმავლობაში ნელ ცეცხლზე.
- ეს არის ხაშლამის გემრიელი და სათანადოდ მოხარშული ხორცის წინაპირობა.
- დარჩენილი ორი ხახვი წვრილად დაჭერით ნახევარ რგოლში და დაასხით წყალში შერეული ძმარით დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში.
- რამდენ ძმარი დაგჭირდებათ თვითონ გადაწყვიტეთ, რამდენად მოგწონთ მწნილი ხახვი.
- წვრილად დაჭერით ქინძი, ამოიღეთ წიწაკას თესლი და დაჭერით კუბებად.
- გახეხეთ ნიორი დანით.
- მოხარშული ცხელი ხორცი ამოვიღოთ კოვზით და დანით დავჭრათ ნაჭრებით.
- ხორცი არის ნაზი და წვნიანი, ისეთი რბილი, რომ ღეროვანს დაემსგავსოს.
ხაშლამა
ხაშლამა
Comments