ინგრედიენტები:

  • ხბო – 1 კგ
  • ხახვი – 3 ცალი.
  • დაფნის ფოთოლი – 2 ცალი.
  • შავი წიწაკის ბარდა – 10 ცალი.
  • მარილი – გემოვნებით
  • ადიკა – 0,5 ჩ.ჭ.
  • წითელი წიწაკა – 1 ც.
  • ძმარი 9% – 2 ს. კოვზი
  • ქინძი – 1 თაიგული
  • ნიორი – 4 კბილი

მომზადების წესი:

 

  1. ხორცი მოათავსეთ პანში დიდი ნაჭრებით.
  2. დაასხით საკმარისი წყალი მხოლოდ ხორცი რომ დაფაროთ.
  3. ცეცხლი ჩართეთ და ხორცი ადუღებამდე მიიყვანეთ.
  4. როდესაც ხორცი ადუღდება, ამოიღეთ ქაფი.
  5. ჩართეთ ცეცხლი მინიმუმუმზე.
  6. ხორცს დაამატეთ დაფნის ფოთოლი, წიწაკა და ერთი ხახვი კანით (არ გაწმინდოთ).
  7. მოხარშეთ ხორცი 3-4 საათის განმავლობაში ნელ ცეცხლზე.
  8. ეს არის ხაშლამის გემრიელი და სათანადოდ მოხარშული ხორცის წინაპირობა.
  9. დარჩენილი ორი ხახვი წვრილად დაჭერით ნახევარ რგოლში და დაასხით წყალში შერეული ძმარით დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში.
  10. რამდენ ძმარი დაგჭირდებათ თვითონ გადაწყვიტეთ, რამდენად მოგწონთ მწნილი ხახვი.
  11. წვრილად დაჭერით ქინძი, ამოიღეთ წიწაკას თესლი და დაჭერით კუბებად.
  12. გახეხეთ ნიორი დანით.
  13. მოხარშული ცხელი ხორცი ამოვიღოთ კოვზით და დანით დავჭრათ ნაჭრებით.
  14. ხორცი არის ნაზი და წვნიანი, ისეთი რბილი, რომ ღეროვანს დაემსგავსოს.

ხაშლამა

ხაშლამა

 

ojaxi.ge

ojaxi.ge

Comments