ინგრედიენტები:

  • ხახვი – 1 კგ
  • კარაქი – 75 გ
  • შაქარი – 150 გ
  • ღვინის ძმარი – 100 მლ
  • თეთრი ღვინო – 500 მლ
  • ქიშმიში – 50 გ
  • ქინძი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. გახეხეთ ხახვი და დაჭერით.
  2. ღრმა თასში, გააცხელეთ კარაქი და შაქარი საშუალო სითბოზე.
  3. დაამატეთ ხახვი და მოხარშეთ სახურავით დახურული 20-30 წუთის განმავლობაში.
  4. ხახვი უნდა გახდეს გამჭვირვალე და კარამელიზებული.
  5. დაამატეთ ქინძი, ღვინო და ძმარი.
  6. სანელებლები დაამატეთ გემოვნებით.
  7. მოხარშეთ კიდევ 30 წუთი დაბალ სითბოზე, სანამ თხევადი აორთქლდება.
  8. მოაწყეთ ქილებში და შეინახეთ მაცივარში.

ხახვის კონფიტური

ხახვის კონფიტური

 

Comments