ხბოს მკერდი
ინგრედიენტები:
- ხბოს მკერდი – 700 გ
- ხორცის ფარში – 100 გრ
- კვერცხი – 1 ც.
- მოხარშული შამპინიონები – 100 გ
- ხახვი – 1 ც.
- ნიორი – 1 კბილი
- ტომატის პასტა – 1 ჩაის კოვზი
- კონიაკი – 45 მლ
- ოხრახუში წვრილად დაჭრილი – 1 ს.კ.
- შავი პილპილი – გემოვნებით
- პაპრიკა – გემოვნებით
- მარილი – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- დაჭერით სოკო და ხახვი, დაჭყლეტეთ ნიორი.
- მკერდში გააკეთეთ ღრმა ჭრილობა.
- აურიეთ ფარშს კვერცხი, სოკო, ხახვი, ოხრახუში, ნიორი, ტომატის პასტა, კონიაკი და შეავსეთ მიღებული ნარევი მკერდში, შემდეგ კი გახეხეთ ჭრილობა.
- დაასხით ხორცს მარილი, შავი პილპილი და პაპრიკა, დადეთ ღრმა თეფშზე.
- აცხვეთ ხორცი 8 წუთის განმავლობაში მთელი ძალით (“High”), შემდეგ კიდევ 8 წუთი საშუალო ენერგიაზე (“Medium”).
ხბოს მკერდი
Comments