ინგრედიენტები:

  • ხბოს მკერდი – 700 გ
  • ხორცის ფარში – 100 გრ
  • კვერცხი – 1 ც.
  • მოხარშული შამპინიონები – 100 გ
  • ხახვი – 1 ც.
  • ნიორი – 1 კბილი
  • ტომატის პასტა – 1 ჩაის კოვზი
  • კონიაკი – 45 მლ
  • ოხრახუში წვრილად დაჭრილი – 1 ს.კ.
  • შავი პილპილი – გემოვნებით
  • პაპრიკა – გემოვნებით
  • მარილი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. დაჭერით სოკო და ხახვი, დაჭყლეტეთ ნიორი.
  2. მკერდში გააკეთეთ ღრმა ჭრილობა.
  3. აურიეთ ფარშს კვერცხი, სოკო, ხახვი, ოხრახუში, ნიორი, ტომატის პასტა, კონიაკი და შეავსეთ მიღებული ნარევი მკერდში, შემდეგ კი გახეხეთ ჭრილობა.
  4. დაასხით ხორცს მარილი, შავი პილპილი და პაპრიკა, დადეთ ღრმა თეფშზე.
  5. აცხვეთ ხორცი 8 წუთის განმავლობაში მთელი ძალით (“High”), შემდეგ კიდევ 8 წუთი საშუალო ენერგიაზე (“Medium”).

ხბოს მკერდი

 

Comments