ხბო მოცვის სოუსით
ინგრედიენტები:
- ხბო – 1 კგ
- მოცვი – 100 გრ
- წითელი ღვინო – 100 მლ
- ხახვი – 3 ცალი.
- თაფლი – 1 ჩ.კ.
- მარილი, წიწაკა
- ზეითუნის ზეთი
მომზადების წესი:
- ჯერ მოამზადეთ სოუსი. გაანადგურეთ მოცვი მდუღარე წყლის ნაკადის ქვეშ და კარგად გაწურეთ კოლანდერზე.
- გახეხეთ და დაჭერით ხახვი მსხვილ ნაჭრებად, გახეხეთ პანში კარაქი სანამ ოქროსფერი არ გახდება (მაღალ სიცხეზე, ხშირად აურიეთ).
- დაასხით წითელი ღვინო და მოხარშეთ, აურიეთ, სანამ ღვინო აორთქლდება დაახლოებით ნახევარზე.
- დაამატეთ თაფლი, შეურიეთ, გასქელდეს (დარწმუნდით, რომ იგი არ დაწვა).
- დაამატეთ მოცვი, მარილი და პილპილი გემოვნებით, აურიეთ და ამოიღეთ სითბოდან ერთი წუთის შემდეგ.
- ფილებისგან გაწმენდილი ხბოს ფილე გაჭერით ბოჭკოების გასწვრივ თხელი ნაჭრებით.
- ყველა მხრიდან შეიზილეთ მარილისა და წიწაკის ნაზავით, შეზეთეთ ზეითუნის ზეთით.
- ხორცის ნაჭრები გააცხელეთ მშრალ კარგად გაცხელებულ პანელში მაღალ ცეცხლზე, თითოეულ მხარეს 3-5 წუთის განმავლობაში. იმისთვის, რომ ხორცმა მეტი წვენი შეინარჩუნოს, საჭიროა მისი გადაბრუნება ხშირად (დაახლოებით ყოველ წუთს, სულ 6-10 წუთი დაიხარჯება ხორცის შეწვაზე).
ხბო მოცვის სოუსით
ხბო მოცვის სოუსით
Comments