ინგრედიენტები:

  • ხბო – 1 კგ
  • მოცვი – 100 გრ
  • წითელი ღვინო – 100 მლ
  • ხახვი – 3 ცალი.
  • თაფლი – 1 ჩ.კ.
  • მარილი, წიწაკა
  • ზეითუნის ზეთი

მომზადების წესი:

  1. ჯერ მოამზადეთ სოუსი. გაანადგურეთ მოცვი მდუღარე წყლის ნაკადის ქვეშ და კარგად გაწურეთ კოლანდერზე.
  2. გახეხეთ და დაჭერით ხახვი მსხვილ ნაჭრებად, გახეხეთ პანში კარაქი სანამ ოქროსფერი არ გახდება (მაღალ სიცხეზე, ხშირად აურიეთ).
  3. დაასხით წითელი ღვინო და მოხარშეთ, აურიეთ, სანამ ღვინო აორთქლდება დაახლოებით ნახევარზე.
  4. დაამატეთ თაფლი, შეურიეთ, გასქელდეს (დარწმუნდით, რომ იგი არ დაწვა).
  5. დაამატეთ მოცვი, მარილი და პილპილი გემოვნებით, აურიეთ და ამოიღეთ სითბოდან ერთი წუთის შემდეგ.
  6. ფილებისგან გაწმენდილი ხბოს ფილე გაჭერით ბოჭკოების გასწვრივ თხელი ნაჭრებით.
  7. ყველა მხრიდან შეიზილეთ მარილისა და წიწაკის ნაზავით, შეზეთეთ ზეითუნის ზეთით.
  8. ხორცის ნაჭრები გააცხელეთ მშრალ კარგად გაცხელებულ პანელში მაღალ ცეცხლზე, თითოეულ მხარეს 3-5 წუთის განმავლობაში. იმისთვის, რომ ხორცმა მეტი წვენი შეინარჩუნოს, საჭიროა მისი გადაბრუნება ხშირად (დაახლოებით ყოველ წუთს, სულ 6-10 წუთი დაიხარჯება ხორცის შეწვაზე).

ხბო მოცვის სოუსით

ხბო მოცვის სოუსით

 

Comments