ინგრედიენტები:

  • კარტოფილი – 500 გრ
  • მარილი – გემოვნებით
  • შავი პილპილი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. გახეხეთ, გარეცხეთ და დაჭერით კარტოფილი ძალიან თხელი ნაჭრებით. მსხვილი კარტოფილი ჯერ ნახევარში უნდა გაჭრა.
  2. გააცხელეთ მცენარეული ზეთი ღრმა ფრიტურში ან ღრმა პანზე 180 გრადუსამდე.
  3. თუ არ გაქვთ სპეციალური ელექტრო ფრიტური, ზეთის ტემპერატურა შეიძლება განისაზღვროს შემდეგში.
  4. ჩაასხით ბურთის ცომი ან თეთრი პური ცხელ ზეთში.
  5. ბურთი დაიწყებს წვას და ასხივებს დამწვარ სუნს – ეს ნიშნავს, რომ ცხიმი ძალიან ცხელია (დაახლოებით 170-190C).
  6. კარტოფილი შეწვით პატარა ნაწილში, სანამ ღია ყვითელი გახდება, 1-2 წუთი. ზეთი მთლიანად უნდა ფარავდეს კარტოფილს.
  7. დაჭრილი კარტოფილის ნაჭრები გახეხილი კოვზით ამოიღეთ და მოათავსეთ კოლანდერში, რომ ზედმეტი ცხიმი მოაგვაროთ.
  8. როდესაც კარტოფილი გაცივდება, კვლავ ჩაასხით ცხელ ზეთში და დატოვეთ 3 წუთი, სანამ კარტოფილი გახდება ოქროსფერი და ხრაშუნა. მზა ჩიპსებს დაამატეთ სანელებლები გემოვნებით.

ხელნაკეთი კარტოფილის ჩიპსები

ხელნაკეთი კარტოფილის ჩიპსები

 

Comments