ინგრედიენტები:

  • ფქვილი – 1 ჭიქა
  • შაქარი – 1 სუფრის კოვზი
  • მარილი – 1/8 ჩაის კოვზი
  • კვერცხის გული – 2 ცალი.
  • კარაქი – 125 გ
  • ცივი წყალი – 1 სუფრის კოვზი
  • გარგარი ან ქლიავი – 5 ცალი.
  • წყალი – 100 გ

მომზადების წესი:

  1. შეურიეთ ფქვილი, შაქარი, მარილი, დაამატეთ 1 კვერცხის გული, გაცხელებული კარაქი და წყალი.
  2. გააკეთეთ ცომი და შედგით მაცივარში 2 საათის განმავლობაში.
  3. გააფორმეთ ცომი ფენით 0.75 სმ სისქის ფენებად და მოჭერით წრეებში ფორმის ზომის მიხედვით.
  4. მოათავსეთ ზეთოვან ფორმებში, გაწურებული კვერცხის გულებით და მოაყარეთ გარგარის ან ქლიავის ნახევარი თითოეულ ფორმაში, დაჭრილი მხრით.
  5. გამოაცხვეთ კარგად გაცხელებულ ღუმელში 20 წუთის განმავლობაში.

ხილის კალათები

ხილის კალათები

 

Comments