ხილის კალათები
ინგრედიენტები:
- ფქვილი – 1 ჭიქა
- შაქარი – 1 სუფრის კოვზი
- მარილი – 1/8 ჩაის კოვზი
- კვერცხის გული – 2 ცალი.
- კარაქი – 125 გ
- ცივი წყალი – 1 სუფრის კოვზი
- გარგარი ან ქლიავი – 5 ცალი.
- წყალი – 100 გ
მომზადების წესი:
- შეურიეთ ფქვილი, შაქარი, მარილი, დაამატეთ 1 კვერცხის გული, გაცხელებული კარაქი და წყალი.
- გააკეთეთ ცომი და შედგით მაცივარში 2 საათის განმავლობაში.
- გააფორმეთ ცომი ფენით 0.75 სმ სისქის ფენებად და მოჭერით წრეებში ფორმის ზომის მიხედვით.
- მოათავსეთ ზეთოვან ფორმებში, გაწურებული კვერცხის გულებით და მოაყარეთ გარგარის ან ქლიავის ნახევარი თითოეულ ფორმაში, დაჭრილი მხრით.
- გამოაცხვეთ კარგად გაცხელებულ ღუმელში 20 წუთის განმავლობაში.
ხილის კალათები
ხილის კალათები
Comments