ინგრედიენტები:

  • ფქვილი – 2 ჭიქა
  • რძე (ან წყალი) – 1/2 ჭიქა
  • მცენარეული ზეთი – 1 ჩ.კ.
  • წყალი – 1/3 ჭიქა
  • კვერცხი – 1 ც.
  • მარილი – გემოვნებით
  • ცხვარი – 150 გ
  • ბულიონი – 20 გ
  • ხახვი – 1 ც.
  • მარილი – გემოვნებით
  • წიწაკა – გემოვნებით
  • ოხრახუში – თაიგული
  • კამა – თაიგული

მომზადების წესი:

  1. შეურიეთ წყალი რძეს (შეგიძლიათ მარტივად შეცვალოთ იგი წყლით და მარილით).
  2. დაასხით ფქვილი მაგიდაზე. გააკეთეთ მასში ჩაღრმავება, დაამატეთ თხევადი, კვერცხი და გახეხეთ თანდათანობით ციცაბო ცომი. დაფარეთ ხელსახოცით და დატოვეთ 20-30 წუთის განმავლობაში.
  3. ცხვარი დაჭერით პატარა ნაჭრებად, დაამატეთ დაჭრილი ხახვი, მარილი, პილპილი, გაატარეთ ხორცის საფქვავში, დაამატეთ ბულიონი, მწვანილი და კარგად სცემეთ.
  4. გახეხეთ ცომი, გაჭერით მსხვილი ბრტყელი ნამცხვრები, შუაზე წაუსვით ფარში, აწიეთ კიდეები, მიეცით ხინკალს მსხლის ფორმა. მოხარშეთ მდუღარე მარილიან წყალში 5-7 წუთის განმავლობაში.

ხინკალი ცხვრის ხორცით

ხინკალი ცხვრის ხორცით

 

Comments