ხინკალი ცხვრის ხორცით
ინგრედიენტები:
- ფქვილი – 2 ჭიქა
- რძე (ან წყალი) – 1/2 ჭიქა
- მცენარეული ზეთი – 1 ჩ.კ.
- წყალი – 1/3 ჭიქა
- კვერცხი – 1 ც.
- მარილი – გემოვნებით
- ცხვარი – 150 გ
- ბულიონი – 20 გ
- ხახვი – 1 ც.
- მარილი – გემოვნებით
- წიწაკა – გემოვნებით
- ოხრახუში – თაიგული
- კამა – თაიგული
მომზადების წესი:
- შეურიეთ წყალი რძეს (შეგიძლიათ მარტივად შეცვალოთ იგი წყლით და მარილით).
- დაასხით ფქვილი მაგიდაზე. გააკეთეთ მასში ჩაღრმავება, დაამატეთ თხევადი, კვერცხი და გახეხეთ თანდათანობით ციცაბო ცომი. დაფარეთ ხელსახოცით და დატოვეთ 20-30 წუთის განმავლობაში.
- ცხვარი დაჭერით პატარა ნაჭრებად, დაამატეთ დაჭრილი ხახვი, მარილი, პილპილი, გაატარეთ ხორცის საფქვავში, დაამატეთ ბულიონი, მწვანილი და კარგად სცემეთ.
- გახეხეთ ცომი, გაჭერით მსხვილი ბრტყელი ნამცხვრები, შუაზე წაუსვით ფარში, აწიეთ კიდეები, მიეცით ხინკალს მსხლის ფორმა. მოხარშეთ მდუღარე მარილიან წყალში 5-7 წუთის განმავლობაში.
ხინკალი ცხვრის ხორცით
ხინკალი ცხვრის ხორცით
Comments