ინგრედიენტები:

  • ხორბლის მარცვლები – 1/2 ჭიქა
  • მარილი – გემოვნებით
  • ლიმონის წვენი – 2 ს.კ.
  • ზეითუნის ზეთი – 1 ს.კ.
  • წიწაკა – გემოვნებით
  • ხახვი – გემოვნებით
  • ყურძენი – 3/4 ჭიქა
  • ფეტა – 1/2 ჭიქა
  • ნიგოზი – 1/2 ჭიქა

მომზადების წესი:

  1. დაასხით ხორბლის მარცვლეული მდუღარე წყალში, დაამატეთ მარილი, გადააფარეთ 30 წუთის განმავლობაში.
  2. შევსებისთვის, შეურიეთ ლიმონის წვენი, ზეითუნის ზეთი, მარილი, წიწაკა.
  3. სცემეთ, დაამატეთ წვრილად დაჭრილი მწვანე ხახვი.
  4. ყურძენი დავჭრათ ნახევრად.
  5. ღუმელში გამშრალებული ნიგოზი დაჭერით.
  6. შეურიეთ ყურძენთან, დამსხვრეულ ფეტას და შემდეგ – ფაფას.
  7. დაამატეთ შევსება.

ხორბლის მარცვლების სალათი ყურძნით და ფეტით

 

Comments