ხორბლის მარცვლების სალათი ყურძნით და ფეტით
ინგრედიენტები:
- ხორბლის მარცვლები – 1/2 ჭიქა
- მარილი – გემოვნებით
- ლიმონის წვენი – 2 ს.კ.
- ზეითუნის ზეთი – 1 ს.კ.
- წიწაკა – გემოვნებით
- ხახვი – გემოვნებით
- ყურძენი – 3/4 ჭიქა
- ფეტა – 1/2 ჭიქა
- ნიგოზი – 1/2 ჭიქა
მომზადების წესი:
- დაასხით ხორბლის მარცვლეული მდუღარე წყალში, დაამატეთ მარილი, გადააფარეთ 30 წუთის განმავლობაში.
- შევსებისთვის, შეურიეთ ლიმონის წვენი, ზეითუნის ზეთი, მარილი, წიწაკა.
- სცემეთ, დაამატეთ წვრილად დაჭრილი მწვანე ხახვი.
- ყურძენი დავჭრათ ნახევრად.
- ღუმელში გამშრალებული ნიგოზი დაჭერით.
- შეურიეთ ყურძენთან, დამსხვრეულ ფეტას და შემდეგ – ფაფას.
- დაამატეთ შევსება.
ხორბლის მარცვლების სალათი ყურძნით და ფეტით
Comments