ინგრედიენტები:

  • საქონლის ფარში – 350 გრ
  • ცომი საფუარის გარეშე – 400 გრ
  • ყველი – 80 გრ
  • კვერცხი – 1 ც.
  • სტაფილო – 1 ც.
  • კეფირი – 100 მლ
  • მინერალური წყალი – 50 მლ
  • ხახვი – 1 ც.

მომზადების წესი:

  1. ჯერ დაამატეთ შემწვარი ხახვი და სტაფილო ფარშში, დაამატეთ მარილი, წიწაკა და გემოვნებით დაამატეთ სანელებლები.
  2. შემდეგ გააგრილეთ ცომი თხელი ფენით და ამოჭერით წრეები ჭიქით ან ფორმის საშუალებით.
  3. ჩადეთ ისინი ცხიმწასმულ საცხობ ფირფიტაზე, თითოეულ ნაჭერზე უნდა მოვათავსოთ ცოტა ფარში.
  4. დაფარეთ ცომის წრით, შემდეგ კვლავ ფარში, ცომი და ა.შ. გაიმეორეთ სასურველი ფენების რაოდენობა, ბოლო უნდა იყოს ცომი.
  5. კეფირი შეურიეთ მინერალურ წყალს, კვერცხს და მარილს და შეავსეთ ჩვენი ხორცი მიღებული ნაზავით.
  6. გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 40 წუთის განმავლობაში, და 5-10 წუთის განმავლობაში, სანამ მოხარშდება, დაყარეთ გახეხილი ყველი.

ხორცის ბორეკი

ხორცის ბორეკი

 

Comments