ხორცის ბორეკი
ინგრედიენტები:
- საქონლის ფარში – 350 გრ
- ცომი საფუარის გარეშე – 400 გრ
- ყველი – 80 გრ
- კვერცხი – 1 ც.
- სტაფილო – 1 ც.
- კეფირი – 100 მლ
- მინერალური წყალი – 50 მლ
- ხახვი – 1 ც.
მომზადების წესი:
- ჯერ დაამატეთ შემწვარი ხახვი და სტაფილო ფარშში, დაამატეთ მარილი, წიწაკა და გემოვნებით დაამატეთ სანელებლები.
- შემდეგ გააგრილეთ ცომი თხელი ფენით და ამოჭერით წრეები ჭიქით ან ფორმის საშუალებით.
- ჩადეთ ისინი ცხიმწასმულ საცხობ ფირფიტაზე, თითოეულ ნაჭერზე უნდა მოვათავსოთ ცოტა ფარში.
- დაფარეთ ცომის წრით, შემდეგ კვლავ ფარში, ცომი და ა.შ. გაიმეორეთ სასურველი ფენების რაოდენობა, ბოლო უნდა იყოს ცომი.
- კეფირი შეურიეთ მინერალურ წყალს, კვერცხს და მარილს და შეავსეთ ჩვენი ხორცი მიღებული ნაზავით.
- გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 40 წუთის განმავლობაში, და 5-10 წუთის განმავლობაში, სანამ მოხარშდება, დაყარეთ გახეხილი ყველი.
ხორცის ბორეკი
ხორცის ბორეკი
Comments