ინგრედიენტები:

  • ხორცის ფარში – 700 გრ
  • დაჭრილი ხახვი – 1 ც.
  • დაჭრილი ნიორი – 2 კბილი
  • დაჭრილი შამპინიონები – 150 გ
  • ოხრახუში
  • კვერცხი – 1 ც.
  • მარილი, წიწაკა
  • ბრინზა – 100 გ
  • მცენარეული ზეთი

სოუსისთვის:

  • მცენარეული ზეთი
  • დაჭრილი ხახვი – 1 ც.
  • დაჭრილი ნიორი – 2 კბილი
  • პომიდორი – 3 ცალი.
  • ტომატის წვენი – 400 მლ
  • ხმელი რეღანი – 1/2 ჩ.კ.
  • მარილი, წიწაკა

მომზადების წესი:

  1. ფარში შეურიეთ დაჭრილ ხახვს, ნიორს, სოკოს, ოხრახუშს და კვერცხს.
  2. დაამატეთ სანელებლები გემოვნებით.
  3. ათი ხორცის ბურთი ჩამოაყალიბეთ თითოეულში ნაჭერი ბრინზის ყველი ჩასვით.
  4. წინასწარ გაცხელებულ პანელში მცენარეული ზეთით, შეწვით ტეფტელები სანამ არ გახდება ოქროსფერი.
  5. სოუსისთვის ხახვი და ნიორი შეწვით მცენარეულ ზეთში.
  6. დაამატეთ პომიდორი დაჭრილი ბლენდერში და გააჩერეთ კიდევ 5 წუთი.
  7. ჩაასხით ტომატის წვენში, დაამატეთ რეღანი, მარილი და პილპილი.
  8. დაასხით ხორცის ტეფტელები ტომატის სოუსით და შეწვით 20 წუთის განმავლობაში სახურავის ქვეშ.

ხორცის ბურთები ბრინზით და სოკოთი

ხორცის ბურთები ბრინზით და სოკოთი

 

Comments