ინგრედიენტები:

  • ფარში – 250 გ
  • მოხარშული ბრინჯი – 100 გრ
  • კვერცხი – 1 ც.
  • მარგარინი – 50 გრ
  • რძე – 1 ჭიქა
  • ფქვილი – 1 ჩ.კ.
  • მცენარეული ზეთი – 1 ს.კ.
  • ხახვი – 1/2–1 ც.
  • მარილი – გემოვნებით
  • მწვანილი – გემოვნებით
  • წიწაკა – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. ფარში შეურიეთ ბრინჯს, დაამატეთ წვრილად დაჭრილი და შემწვარი ხახვი, უმი კვერცხი, მარილი, წიწაკა და აურიეთ.
  2. სოუსისთვის, დარჩენილი ფქვილი დაამატეთ მდნარ მარგარინს და მსუბუქად აურიეთ.
  3. თანდათანობით განზავდეს რძე, დაამატეთ მარილი და მოხარშეთ 5 წუთის განმავლობაში.
  4. მასისგან პატარა ბურთულები ჩამოაყალიბეთ, გააფართოვეთ ფქვილში და გახურებულ ზეთში შედუღეთ ყველა მხრიდან.
  5. დაასხით ხორცის ბურთები რძის სოუსით და მოხარშეთ 10 წუთის განმავლობაში.

ხორცის ბურთები რძის სოუსში

 

Comments