ხორცის რულეტები ტომატის სოუსში ბოსტნეულით
ინგრდიენტები:
- საქონლის ანტრეკოტი – 8 ცალი.
- მდოგვი – 4 ს.კ.
- აივარი – 8 ჩ.კ.
- კიტრი მარილიანი – 2 ცალი.
- ხახვი – 2 ც.
- სტაფილო – 1 ც.
- პაპრიკა ყვითელი – 1 ც.
- ცუკინი – 1 ც.
- მცენარეული ზეთი – 4 ს.კ.
- ოხრახუში – 2 ს.კ.
- მარილი – გემოვნებით
- წიწაკა – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- ოდნავ სცემეთ ხორცის ნაჭრები და მარილი დაამატეთ. ხახვი დავჭრათ ნახევარ რგოლებში, კიტრი ზოლებით.
- ხორცის ნაჭერს წაუსვით წიწაკა ერთ მხარეს, 1/2 ჩ.კ. მდოგვი და 1 ჩ.კ. აივარი.
- შემდეგ ხორცი გაწურეთ სოუსით და დადეთ ხახვი და 2 ნაჭერი კიტრი.
- გააკეთეთ რულეტები და დაამაგრეთ კბილის ჯაგრისებით. და ასე გააფართოვეთ ყველა ნაჭერი.
- ახლა მოამზადეთ სოუსი: ჯერ უნდა აურიოთ დაფქული პომიდორი, ღვინო, წყალი, მარილი გემოვნებით და წიწაკა.
- დაჭერით ბოსტნეული: ხახვი, სტაფილო, წიწაკა, ცუკინი. ხორცი შეწვით ორივე მხრიდან.
- მასში ჩაასხით სოუსი და დაამატეთ ბოსტნეული (ცუკინის გარდა) და წიწაკას ხუთი ბარდა.
- შემდეგ, ჩაშუშეთ 1 საათის განმავლობაში, შემდეგ დაამატეთ ცუკინი და ჩაშუშეთ 30-40 წუთის განმავლობაში.
- შემდეგ ოხრახუში დაასხით და სითბოდან ამოიღეთ ტაფა. სოუსი უნდა იყოს სქელი.
ხორცის რულეტები ტომატის სოუსში ბოსტნეულით
ხორცის რულეტები ტომატის სოუსში ბოსტნეულით
Comments