ინგრდიენტები:

  • საქონლის ანტრეკოტი – 8 ცალი.
  • მდოგვი – 4 ს.კ.
  • აივარი – 8 ჩ.კ.
  • კიტრი მარილიანი – 2 ცალი.
  • ხახვი – 2 ც.
  • სტაფილო – 1 ც.
  • პაპრიკა ყვითელი – 1 ც.
  • ცუკინი – 1 ც.
  • მცენარეული ზეთი – 4 ს.კ.
  • ოხრახუში – 2 ს.კ.
  • მარილი – გემოვნებით
  • წიწაკა – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. ოდნავ სცემეთ ხორცის ნაჭრები და მარილი დაამატეთ. ხახვი დავჭრათ ნახევარ რგოლებში, კიტრი ზოლებით.
  2. ხორცის ნაჭერს წაუსვით წიწაკა ერთ მხარეს, 1/2 ჩ.კ. მდოგვი და 1 ჩ.კ. აივარი.
  3. შემდეგ ხორცი გაწურეთ სოუსით და დადეთ ხახვი და 2 ნაჭერი კიტრი.
  4. გააკეთეთ რულეტები და დაამაგრეთ კბილის ჯაგრისებით. და ასე გააფართოვეთ ყველა ნაჭერი.
  5. ახლა მოამზადეთ სოუსი: ჯერ უნდა აურიოთ დაფქული პომიდორი, ღვინო, წყალი, მარილი გემოვნებით და წიწაკა.
  6. დაჭერით ბოსტნეული: ხახვი, სტაფილო, წიწაკა, ცუკინი. ხორცი შეწვით ორივე მხრიდან.
  7. მასში ჩაასხით სოუსი და დაამატეთ ბოსტნეული (ცუკინის გარდა) და წიწაკას ხუთი ბარდა.
  8. შემდეგ, ჩაშუშეთ 1 საათის განმავლობაში, შემდეგ დაამატეთ ცუკინი და ჩაშუშეთ 30-40 წუთის განმავლობაში.
  9. შემდეგ ოხრახუში დაასხით და სითბოდან ამოიღეთ ტაფა. სოუსი უნდა იყოს სქელი.

ხორცის რულეტები ტომატის სოუსში ბოსტნეულით

ხორცის რულეტები ტომატის სოუსში ბოსტნეულით

 

Comments