ინგრედიენტები:

  • ღორი – 600 გრ
  • ქლიავის ჩირი – 150 გ
  • ხახვი – 2 ც.
  • მინერალური წყალი – 150 გ
  • სოიოს სოუსი – 100 გრ
  • ლიმონის წვენი – 2 ს.კ.
  • შაქარი – 0.5 ს.კ.
  • მარილი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. ხორცი დავჭრათ პატარა ნაჭრებად, სცემეთ, დაასხით ლიმონის წვენი და სოიოს სოუსი, დატოვეთ მარინირებული 30 წუთის განმავლობაში ოთახის ტემპერატურაზე, ან ღამით მაცივარში.
  2. დაასხით ქლიავის ჩირს მდუღარე წყალი, აორთქლეთ, დაჭერით დიდ ნაჭრებად.
  3. თითოეულ ხორცის ნაჭერზე დაადეთ რამდენიმე ქლიავი და გააკეთეთ რულეტი.
  4. დაასხით მარინადი მშრალ ტაფაზე, დაამატეთ შაქარი და ჩადეთ ხახვი, დაჭრილი რგოლებით, რულეტები ზევიდან და, თუ დარჩა, ქლიავის ჩირი, შეწვით საშუალო სიცხეზე სახურავის ქვეშ, დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში თითოეულ მხარეს.
  5. შემდეგ დაამატეთ მინერალური წყალი, ცოტა მარილი და ჩაშუშეთ სახურავის ქვეშ სანამ მომზადდება, საშუალო დაბალ სითბოზე 25-30 წუთის განმავლობაში.

ხორცის რულეტები ქლიავის ჩირით

ხორცის რულეტები ქლიავის ჩირით

 

Comments