ხორცის რულეტები ქლიავის ჩირით
ინგრედიენტები:
- ღორი – 600 გრ
- ქლიავის ჩირი – 150 გ
- ხახვი – 2 ც.
- მინერალური წყალი – 150 გ
- სოიოს სოუსი – 100 გრ
- ლიმონის წვენი – 2 ს.კ.
- შაქარი – 0.5 ს.კ.
- მარილი – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- ხორცი დავჭრათ პატარა ნაჭრებად, სცემეთ, დაასხით ლიმონის წვენი და სოიოს სოუსი, დატოვეთ მარინირებული 30 წუთის განმავლობაში ოთახის ტემპერატურაზე, ან ღამით მაცივარში.
- დაასხით ქლიავის ჩირს მდუღარე წყალი, აორთქლეთ, დაჭერით დიდ ნაჭრებად.
- თითოეულ ხორცის ნაჭერზე დაადეთ რამდენიმე ქლიავი და გააკეთეთ რულეტი.
- დაასხით მარინადი მშრალ ტაფაზე, დაამატეთ შაქარი და ჩადეთ ხახვი, დაჭრილი რგოლებით, რულეტები ზევიდან და, თუ დარჩა, ქლიავის ჩირი, შეწვით საშუალო სიცხეზე სახურავის ქვეშ, დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში თითოეულ მხარეს.
- შემდეგ დაამატეთ მინერალური წყალი, ცოტა მარილი და ჩაშუშეთ სახურავის ქვეშ სანამ მომზადდება, საშუალო დაბალ სითბოზე 25-30 წუთის განმავლობაში.
ხორცის რულეტები ქლიავის ჩირით
ხორცის რულეტები ქლიავის ჩირით
Comments