ინგრედიენტები:

  • ხურმის რბილობი – 2 ჭიქა
  • კვერცხი – 4 ცალი.
  • ქარაქი – 1/2 ჭიქა
  • რძე – 3/4 ჭიქა
  • ვანილი – 1 ჩ.ჭ.
  • ფქვილი – 1 ჭიქა
  • შაქარი – 1/2 ჭიქა
  • გამაფხვიერებელი – 1 ჩ.კ.
  • სოდა – 1 ჩ.კ.
  • მარილი – 1/2 ჩ.ჭ.
  • დარიჩინი – 2 ჩ.ჭ.
  • ნიგოზი – 1/2 ჩ.ჭ.
  • ჯანჯაფილი – 1 ჩ.კ.
  • სანელებლები – 1 ჩ.კ.
  • კაკალი პეკანი – 1/2 ჭიქა
  • ნიგოზი – 1/2 ჭიქა
  • გახეხილი ნაღები – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. დიდ თასში აურიეთ ხურმის რბილობი, კვერცხი, კარაქი, რძე და ვანილი.
  2. ცალკე თასში აურიეთ ფქვილი, შაქარი, გამაფხვიერებელი, სოდა და სანელებლები.
  3. შეურიეთ მშრალი და სველი ინგრედიენტები ერთმანეთში, შემდეგ კარგად შეანჯღრიეთ.
  4. დაამატეთ გახეხილი თხილი.
  5. მოხარშეთ კვადრატული ფორმის მინის ჭურჭელში, დაახლოებით 50 წუთის განმავლობაში 200 ° C ტემპერატურაზე.

ხურმის ნამცხვარი

ხურმის ნამცხვარი

 

Comments