ხურმის ნამცხვარი
ინგრედიენტები:
- ხურმის რბილობი – 2 ჭიქა
- კვერცხი – 4 ცალი.
- ქარაქი – 1/2 ჭიქა
- რძე – 3/4 ჭიქა
- ვანილი – 1 ჩ.ჭ.
- ფქვილი – 1 ჭიქა
- შაქარი – 1/2 ჭიქა
- გამაფხვიერებელი – 1 ჩ.კ.
- სოდა – 1 ჩ.კ.
- მარილი – 1/2 ჩ.ჭ.
- დარიჩინი – 2 ჩ.ჭ.
- ნიგოზი – 1/2 ჩ.ჭ.
- ჯანჯაფილი – 1 ჩ.კ.
- სანელებლები – 1 ჩ.კ.
- კაკალი პეკანი – 1/2 ჭიქა
- ნიგოზი – 1/2 ჭიქა
- გახეხილი ნაღები – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- დიდ თასში აურიეთ ხურმის რბილობი, კვერცხი, კარაქი, რძე და ვანილი.
- ცალკე თასში აურიეთ ფქვილი, შაქარი, გამაფხვიერებელი, სოდა და სანელებლები.
- შეურიეთ მშრალი და სველი ინგრედიენტები ერთმანეთში, შემდეგ კარგად შეანჯღრიეთ.
- დაამატეთ გახეხილი თხილი.
- მოხარშეთ კვადრატული ფორმის მინის ჭურჭელში, დაახლოებით 50 წუთის განმავლობაში 200 ° C ტემპერატურაზე.
ხურმის ნამცხვარი
ხურმის ნამცხვარი
Comments