ინგრედიენტები:

  • ფქვილი – 165 გრ.
  • სიმინდის ფქვილი – 3 ს.კ.
  • გამაფხვიერებელი – 1 ჩ.კ.
  • დარიჩინი – 2 ჩ.კ.
  • მარილი – 1/2 ჩ.კ.
  • ყავისფერი შაქარი – 3 ს.კ.
  • ვანილის ექსტრაქტი – 1/2 ჩ.კ.
  • წყალი – 150 მლ.
  • მცენარეული ზეთი
  • შაქარი – 1 სუფრის კოვზი
  • ჯინჯერი – 1/2 ჩ / კ

მომზადების წესი:

  1. აურიეთ ფქვილი სიმინდის ფქვილში, გამაფხვიერებელი, 1 ჩ.კ. დარიჩინი, მარილი.
  2. დაამატეთ ყავისფერი შაქარი, აურიეთ.
  3. 150 მლ. ცივი წყალი დაამატეთ ვანილის ექსტრაქტს და დაასხით ფქვილზე.
  4. გააკეთეთ ცომი, დაფარეთ იგი და დატოვეთ 30 წუთი.
  5. ცომი გაყავით 14 იდენტურ ნაწილად და გააფართოვეთ ბურთულები მისგან, ჩადეთ ორივე ფქვილში.
  6. ღრმა შემწვარ პანელში, გააცხელეთ მცენარეული ზეთი (5 სმ.).
  7. ფრთხილად ჩადეთ ბურთულები ზეთში და დატოვეთ 3-4 წუთის განმავლობაში.
  8. ამოიღეთ კოვზით და დააფინეთ ქაღალდის პირსახოცებზე.
  9. შეურიეთ შაქარი, 1 ჩ.კ. დარიჩინი, ჯინჯერი და ჩადეთ ბურთულები ამ ნაზავში, სანამ ისინი კვლავ თბილია.

ჯინჯერი

 

Comments