ჯინჯერის და დარიჩინის ბურთები
ინგრედიენტები:
- ფქვილი – 165 გრ.
- სიმინდის ფქვილი – 3 ს.კ.
- გამაფხვიერებელი – 1 ჩ.კ.
- დარიჩინი – 2 ჩ.კ.
- მარილი – 1/2 ჩ.კ.
- ყავისფერი შაქარი – 3 ს.კ.
- ვანილის ექსტრაქტი – 1/2 ჩ.კ.
- წყალი – 150 მლ.
- მცენარეული ზეთი
- შაქარი – 1 სუფრის კოვზი
- ჯინჯერი – 1/2 ჩ / კ
მომზადების წესი:
- აურიეთ ფქვილი სიმინდის ფქვილში, გამაფხვიერებელი, 1 ჩ.კ. დარიჩინი, მარილი.
- დაამატეთ ყავისფერი შაქარი, აურიეთ.
- 150 მლ. ცივი წყალი დაამატეთ ვანილის ექსტრაქტს და დაასხით ფქვილზე.
- გააკეთეთ ცომი, დაფარეთ იგი და დატოვეთ 30 წუთი.
- ცომი გაყავით 14 იდენტურ ნაწილად და გააფართოვეთ ბურთულები მისგან, ჩადეთ ორივე ფქვილში.
- ღრმა შემწვარ პანელში, გააცხელეთ მცენარეული ზეთი (5 სმ.).
- ფრთხილად ჩადეთ ბურთულები ზეთში და დატოვეთ 3-4 წუთის განმავლობაში.
- ამოიღეთ კოვზით და დააფინეთ ქაღალდის პირსახოცებზე.
- შეურიეთ შაქარი, 1 ჩ.კ. დარიჩინი, ჯინჯერი და ჩადეთ ბურთულები ამ ნაზავში, სანამ ისინი კვლავ თბილია.
ჯინჯერი
Comments