მსხლის ნამცხვარი საკონდიტრო ფაფუკისგან
ინგრედიენტები:
- საფუარი- 1 ცალი
- ფქვილი – 2 ს.კ.
- მსხალი – 3-4 ცალი.
- თაფლი – 2 ს.კ.
- ბროწეულის წვენი – 1/4 ჭიქა
- ნაყინი გემოვნებით
მომზადების წესი:
- გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსზე.
- ცომი გააბრტყელეთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე 0,5 სმ სისქემდე.
- გაჭერით 4 თანაბარ ნაწილად.
- ცომის ცალი გადაიტანეთ დაფარულ პერგამენტის საცხობ ფურცელზე.
- დატოვეთ 1 სმ თავისუფალი ადგილი, მოაყარეთ დაჭრილი მსხალი ცომის თითოეულ ნაჭერში.
- ჩამოაყალიბეთ თითების მხარეები.
- პატარა თასში აურიეთ თაფლი და წყალი, მსხლის ნაჭერი გაანაწილეთ.
- მოათავსეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში და გამოაცხვეთ 25-30 წუთის განმავლობაში, ან სანამ ოქროსფერი არ გახდება.
მსხლის ნამცხვარი საკონდიტრო ფაფუკისგან
მსხლის ნამცხვარი საკონდიტრო ფაფუკისგან
Comments