ინგრედიენრები:

  • ლობიო (მოხარშული) – 250 გრ
  • შვრია – 90 გ
  • სეზამის (ან არაქისის კარაქი) – 2 ს.კ.
  • გამაფხვიერებელი – 1 ჩ.კ.
  • მარილი – პინჩი
  • დარიჩინი – 1 ჩ.კ.
  • ვანილინი – დანის წვერზე
  • თაფლი – 4 ს.კ.
  • ქიშმიში – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. ყველა ინგრედიენტი (გარდა ქიშმიშისა) ჩაყარეთ ბლენდერში და დაჭერით სანამ გახდება გლუვი – ცომი უნდა იყოს პლასტიკური, არა წებოვანი.
  2. თუ არ არის სეზამის ან არაქისის კარაქი, მაშინ მნიშვნელობა არ აქვს – უბრალოდ დაამატეთ მუჭა დაჭრილი ნიგოზი და მეტი ქიშმიში.
  3. ცომისგან კაკლის ზომის ბურთებს ვქმნით, მათ პერგამენტზე ვათავსებთ ერთმანეთისგან მცირე მანძილზე.
  4. თითოეული ბურთის ცენტრში ჩადეთ ქიშმიში, ადრე გაჟღენთილი წყალში, ოდნავ დაჭერით ბურთში.
  5. განათავსეთ გამაფხვიერებელი ღუმელში წინასწარ გახურებულ 180 გრადუსზე 30 წუთის განმავლობაში.
Comments