ინგრედიენტები:

  • ხახვი – 2 ც.
  • გოგრა – 1 კგ
  • ნიახური – 8 ცალი.
  • ბოსტნეულის ბულიონი – 3-4 ჭიქა
  • მცენარეული ზეთი – 1-2 ს.კ.

მომზადების წესი:

  1. გარეცხეთ და დაჭერით ხახვი, გოგრა და ნიახური.
  2. დაამატეთ ბოსტნეული პანელში მცირე რაოდენობით მცენარეული ზეთით და დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში მოხარშეთ საშუალო სითბოზე.
  3. ჩაასხით ბულიონში და მიიყვანეთ ადუღებამდე.
  4. შეამცირეთ სითბო და მოხარშეთ დაახლოებით 30 წუთის განმავლობაში.
  5. დაამატეთ მარილით და სანელებლები გემოვნებით.
  6. წვნიანი გახეხეთ ბლენდერით.

სამარხვო გოგრის წვნიანი

 

Comments