ვაშლის სოუსი
ინგრედიენტები:
- ვაშლი – 250 გ
- თეთრი ღვინო – 150 მლ
- შაქარი – 50 გრ
- დარიჩინი – 1/2 ჩ.კ.
მომზადების წესი:
- გარეცხეთ და გაასუფთავეთ ვაშლი.
- ამოიღეთ ბირთვი და დაჭერით ნაჭრებად.
- ჩაასხით ცოტა წყალი ტაფაში, რომ მხოლოდ ფსკერი დაიფაროს, ჩადეთ დარიჩინის ჯოხი და ვაშლი.
- დაფარეთ და გააცხელეთ დაახლოებით 15 წუთის განმავლობაში დაბალ სითბოზე, სანამ ვაშლი არ დარბილდება.
- დაამატეთ შაქარი და ლიმონის წვენი.
- მოხარშეთ დაბალ ცეცხლზე კიდევ 10 წუთი.
ვაშლის სოუსი
Comments