კულეში ხორბლით
ინგრედიენტები:
- წყალი – 2 ლ
- სტაფილო – 2 ცალი.
- ოხრახუშის ფესვი – 1 ც.
- ნიახურის ფესვი – 1 ც.
- ხახვი – 2 ც.
- ხორბალი – 1/2 ჭიქა
- კარტოფილი – 5-6 ცალი.
- კარაქი – 3 ს.კ.
- მარილი – გემოვნებით
- დაფნის ფოთოლი – გემოვნებით
- მწვანილი – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- ერთი სტაფილო, 1 ოხრახუშის ფესვი, ნიახურის ფესვი და 1 ხახვი, გარეცხეთ და მოხარშეთ 2 ლიტრ წყალში.
- შემდეგ აურიეთ ბულიონი და გადაასხით სხვა თასში, მიიყვანეთ ადუღებამდე.
- ჩაასხით დამუშავებული და კარგად გარეცხილი ხორბალი, გახეხილი, გარეცხილი, დაჭრილი კუბებით ან ნაჭრებით კარტოფილი.
- ყველაფერი მოხარშეთ 15-20 წუთის განმავლობაში, განათავსეთ მარილი სამზარეულოს ბოლოს.
- დაამატეთ დარჩენილი გაჟღენთილი კარაქში სტაფილო, ოხრახუშის ფესვი, ხახვი, დაფნის ფოთოლი და გადადეთ ტაფა ღუმელის კიდეზე.
კულეში ხორბლით
კულეში ხორბლით
Comments