ინგრედიენტები:

  • მწვანილი – 1 დიდი თაიგული
  • არაჟანი – 250 გრ
  • მოხარშული კვერცხი – 3 ცალი.
  • ღვინის ძმარი – 3 ს.კ.
  • მცენარეული ზეთი – 6 ს.კ.
  • მდოგვი – 1 ს.კ.
  • მარილი – გემოვნებით
  • შაქარი – გემოვნებით
  • წიწაკა – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. დაამტვრიეთ კვერცხის გულები ჩანგლით, აურიეთ მცენარეულ ზეთთან.
  2. დაამატეთ მდოგვი და ძმარი. შაქარი, მარილი, წიწაკა – გემოვნებით. აურიეთ სანამ არ გახდება გლუვი.
  3. არაჟანი ჩაასხით თასში, მოამზადეთ მწვანილი და გახეხეთ ბლენდერში.
  4. არაჟანი შეურიეთ მწვანილებს, დაამატეთ გულების მასა და აურიეთ სანამ არ გახდება გლუვი.
  5. წვრილად დაჭერით და დაამატეთ დარჩენილი კვერცხის თეთრი.
  6. დატოვეთ შესანახი დაახლოებით 1 საათის განმავლობაში ოთახის ტემპერატურაზე.

ფრანკფურტის მწვანე სოუსი

 

Comments