ფრანკფურტის მწვანე სოუსი
ინგრედიენტები:
- მწვანილი – 1 დიდი თაიგული
- არაჟანი – 250 გრ
- მოხარშული კვერცხი – 3 ცალი.
- ღვინის ძმარი – 3 ს.კ.
- მცენარეული ზეთი – 6 ს.კ.
- მდოგვი – 1 ს.კ.
- მარილი – გემოვნებით
- შაქარი – გემოვნებით
- წიწაკა – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- დაამტვრიეთ კვერცხის გულები ჩანგლით, აურიეთ მცენარეულ ზეთთან.
- დაამატეთ მდოგვი და ძმარი. შაქარი, მარილი, წიწაკა – გემოვნებით. აურიეთ სანამ არ გახდება გლუვი.
- არაჟანი ჩაასხით თასში, მოამზადეთ მწვანილი და გახეხეთ ბლენდერში.
- არაჟანი შეურიეთ მწვანილებს, დაამატეთ გულების მასა და აურიეთ სანამ არ გახდება გლუვი.
- წვრილად დაჭერით და დაამატეთ დარჩენილი კვერცხის თეთრი.
- დატოვეთ შესანახი დაახლოებით 1 საათის განმავლობაში ოთახის ტემპერატურაზე.
ფრანკფურტის მწვანე სოუსი
Comments