ინგრედიენტები:

  • თეთრი თევზის ფილე კანის გარეშე – 650 გ
  • კვერცხი – 3 ცალი.
  • სტაფილო – 1 ც.
  • მწვანილი (კამა) – 1 გვ.
  • ხახვი – 2 ც.
  • ნორის ფოთლები – 3 ფურცელი
  • კურკუმა – 1 ჩ.კ.
  • სოიოს სოუსი – 3 ს.კ.
  • ტკბილი პაპრიკა – 1 ჩ.კ.
  • პურის საცხობი – 3 ს.კ.
  • რძე პურის ნამცეცებისთვის
  • მარილი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. პურის ნამცეცებს დაასხით რძე. დატოვეთ 5 წუთი.
  2. გახეხეთ ხახვი, წვრილად დაჭერით, მოაყარეთ ზეითუნის ზეთში, სანამ გამჭვირვალე გახდება.
  3. გახეხეთ სტაფილო, მოაყარეთ ზეითუნის ზეთში სანამ დარბილდება. წვრილად დაჭერით მწვანილი.
  4. კვერცხის თეთრებს გამოყოფეთ გულები.
  5. სცემეთ თეთრები მარილით, სანამ არ გახდება მკვრივი ქაფი (სანამ არ დაიშლება).
  6. ბლენდერის თასში ჩვენ ვამატებთ თევზის ფილეს, სოიოს სოუსს, პურის მარცვლებს, კვერცხის გულებს. შედეგად მიღებული ფარში იყოფა სამ იდენტურ ნაწილად.
  7. პირველ ნაწილში დაამატეთ დაჭრილი მწვანილი და ნაზად გააცნეთ ცილების 1/3, აურიეთ სპატულით.
  8. ჩადეთ ფარში მართკუთხა საცხობში. ნორის ფურცლით დახურეთ.
  9. მე-2 ფენაში დაამატეთ ბეგქონდარა, სტაფილო. შეურიეთ და ნაზად შეიტანეთ ცილების 1/3. გაავრცელეთ მეორე ფენაზე. თავზე ნორის ფურცელს ვუყრით.
  10. მე-3 ფენაში დაამატეთ პაპრიკა. შეურიეთ. დააამატეთ დანარჩენი ცილები და მიღებული მასა ვასხამთ საცხობ კერძში.
  11. წინასწარ გახურებულ ღუმელში შევდგათ 180 გრადუსზე 40 წუთის განმავლობაში.

გამომცხვარი თევზი ფიშლოაფ

გამომცხვარი თევზი ფიშლოაფ

 

Comments