გამომცხვარი თევზი ფიშლოაფ
ინგრედიენტები:
- თეთრი თევზის ფილე კანის გარეშე – 650 გ
- კვერცხი – 3 ცალი.
- სტაფილო – 1 ც.
- მწვანილი (კამა) – 1 გვ.
- ხახვი – 2 ც.
- ნორის ფოთლები – 3 ფურცელი
- კურკუმა – 1 ჩ.კ.
- სოიოს სოუსი – 3 ს.კ.
- ტკბილი პაპრიკა – 1 ჩ.კ.
- პურის საცხობი – 3 ს.კ.
- რძე პურის ნამცეცებისთვის
- მარილი – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- პურის ნამცეცებს დაასხით რძე. დატოვეთ 5 წუთი.
- გახეხეთ ხახვი, წვრილად დაჭერით, მოაყარეთ ზეითუნის ზეთში, სანამ გამჭვირვალე გახდება.
- გახეხეთ სტაფილო, მოაყარეთ ზეითუნის ზეთში სანამ დარბილდება. წვრილად დაჭერით მწვანილი.
- კვერცხის თეთრებს გამოყოფეთ გულები.
- სცემეთ თეთრები მარილით, სანამ არ გახდება მკვრივი ქაფი (სანამ არ დაიშლება).
- ბლენდერის თასში ჩვენ ვამატებთ თევზის ფილეს, სოიოს სოუსს, პურის მარცვლებს, კვერცხის გულებს. შედეგად მიღებული ფარში იყოფა სამ იდენტურ ნაწილად.
- პირველ ნაწილში დაამატეთ დაჭრილი მწვანილი და ნაზად გააცნეთ ცილების 1/3, აურიეთ სპატულით.
- ჩადეთ ფარში მართკუთხა საცხობში. ნორის ფურცლით დახურეთ.
- მე-2 ფენაში დაამატეთ ბეგქონდარა, სტაფილო. შეურიეთ და ნაზად შეიტანეთ ცილების 1/3. გაავრცელეთ მეორე ფენაზე. თავზე ნორის ფურცელს ვუყრით.
- მე-3 ფენაში დაამატეთ პაპრიკა. შეურიეთ. დააამატეთ დანარჩენი ცილები და მიღებული მასა ვასხამთ საცხობ კერძში.
- წინასწარ გახურებულ ღუმელში შევდგათ 180 გრადუსზე 40 წუთის განმავლობაში.
გამომცხვარი თევზი ფიშლოაფ
გამომცხვარი თევზი ფიშლოაფ
Comments