ინგრედიენტები:

  • ძველი პური – 2 ნაჭერი
  • ორაგულის ფილე კანის გარეშე, ძვლების გარეშე – 2 ცალი 150 გრ.
  • თინუსის ფილე – 200 გრ.
  • ნიორი – 1 კბილი
  • წითელი ჩილის წიწაკა – 1 ც.
  • მწვანე ჩილის წიწაკა – 1 ც.
  • ხახვი – 4 ცალი.
  • პომიდორი – 4 ცალი.
  • წითელი ღვინის ძმარი
  • კიტრი – 1/2 ც.
  • ყვითელი წიწაკა – 1 ც.
  • წითელი წიწაკა – 1 ც.
  • ლაიმი – 2 ცალი.
  • რეღანი – 1 თაიგული

მომზადების წესი:

  1. გახეხეთ პური ბლენდერში.
  2. თევზისგან გააკეთეთ ფარში და დაამატეთ 2 ს.კ. პურის მარცვლები, აურიეთ და შექმენით 4 კოტლეტი.
  3. გააფართოვეთ კოტლეტები პურის ნამსხვრევებში.
  4. გააცხელეთ პანი საშუალო სითბოზე. ჩაასხით ზეითუნის ზეთი.
  5. ხელით გაანადგურეთ ნივრის კბილი და მოათავსეთ პანში.
  6. როდესაც ნიორი შეწვით, ფრთხილად მოათავსეთ კოტლეტები პანში და გააჩერეთ 7 წუთი თითოეულ მხარეს.
  7. სოუსის მოსამზადებლად გაათავისუფლეთ ჩილი თესლისა და ღეროებისგან.
  8. დაჭერით მწვანე ხახვი, პომიდორი და ჩილი, მარილი, წიწაკა და ძმარი ავთქვიფოთ კომბოსტოში. საჭიროების შემთხვევაში გემოვნებით დაამატეთ სანელებლები.
  9. დავჭრათ კიტრი ნახევრად სიგრძით და წვრილად დავჭრათ. ტკბილი წიწაკა თესლისგან გაათავისუფლეთ და დაჭერით.
  10. ბოსტნეული შეურიეთ სოუსს და დაამატეთ ორი ლაიმის წვენი, ასევე დაჭერით რეღანის ფოთლები.

თევზის კოტლეტი შვედურად ტომატის სოუსით

თევზის კოტლეტი შვედურად ტომატის სოუსით

 

Comments