თევზის კოტლეტი შვედურად ტომატის სოუსით
ინგრედიენტები:
- ძველი პური – 2 ნაჭერი
- ორაგულის ფილე კანის გარეშე, ძვლების გარეშე – 2 ცალი 150 გრ.
- თინუსის ფილე – 200 გრ.
- ნიორი – 1 კბილი
- წითელი ჩილის წიწაკა – 1 ც.
- მწვანე ჩილის წიწაკა – 1 ც.
- ხახვი – 4 ცალი.
- პომიდორი – 4 ცალი.
- წითელი ღვინის ძმარი
- კიტრი – 1/2 ც.
- ყვითელი წიწაკა – 1 ც.
- წითელი წიწაკა – 1 ც.
- ლაიმი – 2 ცალი.
- რეღანი – 1 თაიგული
მომზადების წესი:
- გახეხეთ პური ბლენდერში.
- თევზისგან გააკეთეთ ფარში და დაამატეთ 2 ს.კ. პურის მარცვლები, აურიეთ და შექმენით 4 კოტლეტი.
- გააფართოვეთ კოტლეტები პურის ნამსხვრევებში.
- გააცხელეთ პანი საშუალო სითბოზე. ჩაასხით ზეითუნის ზეთი.
- ხელით გაანადგურეთ ნივრის კბილი და მოათავსეთ პანში.
- როდესაც ნიორი შეწვით, ფრთხილად მოათავსეთ კოტლეტები პანში და გააჩერეთ 7 წუთი თითოეულ მხარეს.
- სოუსის მოსამზადებლად გაათავისუფლეთ ჩილი თესლისა და ღეროებისგან.
- დაჭერით მწვანე ხახვი, პომიდორი და ჩილი, მარილი, წიწაკა და ძმარი ავთქვიფოთ კომბოსტოში. საჭიროების შემთხვევაში გემოვნებით დაამატეთ სანელებლები.
- დავჭრათ კიტრი ნახევრად სიგრძით და წვრილად დავჭრათ. ტკბილი წიწაკა თესლისგან გაათავისუფლეთ და დაჭერით.
- ბოსტნეული შეურიეთ სოუსს და დაამატეთ ორი ლაიმის წვენი, ასევე დაჭერით რეღანის ფოთლები.
თევზის კოტლეტი შვედურად ტომატის სოუსით
თევზის კოტლეტი შვედურად ტომატის სოუსით
Comments