თევზის პუდინგი სკანდინავურად
ინგრედიენტები:
- თევზის ფილე – 500 გრ
- კვერცხები – 4 ცალი.
- არაჟანი – 250 მლ
- ლიმონის წვენი – 2 ს.კ.
- ლიმონის ცედრა – პინჩი
- სახამებელი – 20 გრ
- მარილი – გემოვნებით
- წიწაკა – გემოვნებით
- მწვანილი (კამა, ოხრახუში) – გემოვნებით
- პურის სახამებელი
მომზადების წესი:
- ჩამოიბანეთ თევზის ფილე, გაამშრალეთ და დაჭერით პატარა ნაჭრებად. ბლენდერის გამოყენებით პიურეში გახეხეთ.
- თევზის პიურეში დაამატეთ კვერცხი, არაჟანი, ლიმონის წვენი და ცედრა, სახამებელი. საფუძვლიანად აურიეთ ყველაფერი. დაამატეთ ცოტა ლიმონის ცედრა.
- შედეგად მიღებულ მასაში ბევრი მარილი დაამატეთ, დაამატეთ წიწაკა და წვრილად დაჭრილი მწვანილი გემოვნებით.
- წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 175-180 გრადუსამდე.
- პუდინგის ფორმას წაუსვით კარაქი, გაწურეთ პურის სახამებლით, შეავსეთ ცომით და გამოაცხვეთ პუდინგი 30-40 წუთის განმავლობაში.
თევზის პუდინგი სკანდინავურად
თევზის პუდინგი სკანდინავურად
Comments