ინგრედიენტები:

  • თევზის ფილე – 500 გრ
  • კვერცხები – 4 ცალი.
  • არაჟანი – 250 მლ
  • ლიმონის წვენი – 2 ს.კ.
  • ლიმონის ცედრა – პინჩი
  • სახამებელი – 20 გრ
  • მარილი – გემოვნებით
  • წიწაკა – გემოვნებით
  • მწვანილი (კამა, ოხრახუში) – გემოვნებით
  • პურის სახამებელი

მომზადების წესი:

  1. ჩამოიბანეთ თევზის ფილე, გაამშრალეთ და დაჭერით პატარა ნაჭრებად. ბლენდერის გამოყენებით პიურეში გახეხეთ.
  2. თევზის პიურეში დაამატეთ კვერცხი, არაჟანი, ლიმონის წვენი და ცედრა, სახამებელი. საფუძვლიანად აურიეთ ყველაფერი. დაამატეთ ცოტა ლიმონის ცედრა.
  3. შედეგად მიღებულ მასაში ბევრი მარილი დაამატეთ, დაამატეთ წიწაკა და წვრილად დაჭრილი მწვანილი გემოვნებით.
  4. წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 175-180 გრადუსამდე.
  5. პუდინგის ფორმას წაუსვით კარაქი, გაწურეთ პურის სახამებლით, შეავსეთ ცომით და გამოაცხვეთ პუდინგი 30-40 წუთის განმავლობაში.

თევზის პუდინგი სკანდინავურად

თევზის პუდინგი სკანდინავურად

 

Comments