ინგრედიენტები:

  • კალმახი – 500-700 გ
  • ახალი როზმარინი (ან 2-3 სუფრის კოვზი ხმელი) – 2-3 ტოტი
  • ხახვი – 150 გ
  • ლიმონი – 1 ც.
  • დიდი მარილი – გემოვნებით
  • წიწაკა – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. ხახვი დაჭერით ნახევარ რგოლებში.
  2. ლიმონი დაჭერით წრეებში.
  3. კილიტაში ჩადეთ ცოტა ხახვი და 1-2 ნაჭერი ლიმონი.
  4. ხახვზე და ლიმონზე მოათავსეთ თევზი (გახეხილი).
  5. განათავსეთ როზმარინის ნაზავი თევზის მუცლის ღრუში (თუ თევზის ფილეს იყენებთ, თევზზე დაყარეთ როზმარინი).
  6. თევზზე მოაყარეთ ხახვი და ლიმონი.
  7. დაამატეთ მარილი, წიწაკა.
  8. გახადეთ კილიტა, ჩადეთ საცხობი კერძი.
  9. განათავსეთ ღუმელში.
  10. აცხვეთ 180 გრადუსზე ტემპერატურაზე 30-40 წუთის განმავლობაში.

კალმახი, შემომწვარი როზმარინით

 

Comments