ინგრედიენტები:

  • თევზი (ნებისმიერი თეთრი) – 680 გრ.
  • წითელი ხახვი – 1 ჭიქა
  • ჩილის წიწაკა – 1 ც.
  • ქინძი – 2 ს.კ.
  • ლაიმის წვენი – 1 ჭიქა
  • ნიახური – 1 ღერო
  • ნიორი – 2 კბილი
  • თევზი, ნაჭრები – 115 გრ.
  • თევზის ბულიონი – 2 ჭიქა

მომზადების წესი:

  1. თევზი თხელად დაჭერით, დაასხით დიდ თასში და დაფარეთ ყინულით.
  2. დაასხით ვეფხვის რძე ყინულზე და დადეთ თევზი 4 ცივ კერძზე.
  3. წვრილად დაჭერით ხახვი, ჩილის წიწაკა და ქინძი.
  4. დაჭერით ბოსტნეული, მოათავსეთ ვეფხვის რძის თასში, რომელშიც თევზი დაკრეფილია.
  5. საფუძვლიანად შეურიეთ და გადაანაწილეთ თანაბარი რაოდენობით ხახვის ნარევი კერძებში თევზთან.
  6. თევზის თავზე დაასხით დარჩენილი “რძე”.

კლასილური სევიჩე

კლასილური სევიჩე

 

Comments