მარილიანი ორაგული კამით
ინგრედიენტები:
- შაქარი – 1 ს.კ.
- ზღვის მარილი – 50 გრ
- თეთრი წიწაკის ბარდა – 1.5 ჩ.კ.
- კამა – თაიგული
- ორაგული – 1 კგ
- ლიმონი – 1 ც.
მომზადების წესი:
- ფილეს გააცალეთ მუცლის ცხიმი.
- შეურიეთ მარილი, დაქუცმაცებული წიწაკა, შაქარი.
- დატოვეთ პატარა ნარევი, დანარჩენი თევზის ზედაპირს წაუსვით. დავჭრათ ფილე ნახევარში.
- ფილეს ერთ ნახევარზე მოაყარეთ კამა და დაფარეთ მეორე ნახევრით ისე, რომ ფილეს თხელი ნაწილი დაისვას სქელ, წიგნზე, კანზე.
- აიღეთ დიდი კილიტა, დაასხით დანარჩენი ნარევი მასზე, მოათავსეთ თევზი თავზე, კარგად გადაიტანეთ ყველაფერი და ჩადეთ პარკში.
- განათავსეთ ტომარა მაცივარში და გაწურეთ იგი რაღაც არც ისე მძიმე, მაგალითად, საჭრელი დაფით.
- ორაგული მზად იქნება 1,5–2 დღეში, ეს ყველაფერი დამოკიდებულია თევზის სისქეზე.
- მარილის მიღების შემდეგ ამოიღეთ კამა და სანელებლები.
მარილიანი ორაგული კამით
მარილიანი ორაგული კამით
Comments