ინგრედიენტები:

  • შაქარი – 1 ს.კ.
  • ზღვის მარილი – 50 გრ
  • თეთრი წიწაკის ბარდა – 1.5 ჩ.კ.
  • კამა – თაიგული
  • ორაგული – 1 კგ
  • ლიმონი – 1 ც.

მომზადების წესი:

  1. ფილეს გააცალეთ მუცლის ცხიმი.
  2. შეურიეთ მარილი, დაქუცმაცებული წიწაკა, შაქარი.
  3. დატოვეთ პატარა ნარევი, დანარჩენი თევზის ზედაპირს წაუსვით. დავჭრათ ფილე ნახევარში.
  4. ფილეს ერთ ნახევარზე მოაყარეთ კამა და დაფარეთ მეორე ნახევრით ისე, რომ ფილეს თხელი ნაწილი დაისვას სქელ, წიგნზე, კანზე.
  5. აიღეთ დიდი კილიტა, დაასხით დანარჩენი ნარევი მასზე, მოათავსეთ თევზი თავზე, კარგად გადაიტანეთ ყველაფერი და ჩადეთ პარკში.
  6. განათავსეთ ტომარა მაცივარში და გაწურეთ იგი რაღაც არც ისე მძიმე, მაგალითად, საჭრელი დაფით.
  7. ორაგული მზად იქნება 1,5–2 დღეში, ეს ყველაფერი დამოკიდებულია თევზის სისქეზე.
  8. მარილის მიღების შემდეგ ამოიღეთ კამა და სანელებლები.

მარილიანი ორაგული კამით

მარილიანი ორაგული კამით

 

Comments