ინგრედიენტები:

  • ღორის ან ხბოს ნაჭრები – 1 კგ.
  • კარტოფილი – 1-1.2 კგ.
  • ხახვი – 2-3 ცალი.
  • ნიორი – 3 კბილი.
  • ღვინის ძმარი – 2 ს.კ.
  • დაფქული ქინძი – 1-2 ჩ.კ.
  • ქონდარი – 1 ჩ.კ.
  • აჯიკა – 1-2 ჩ.კ.
  • ქინძის თაიგული
  • მცენარეული ზეთი
  • მარილი, წიწაკა – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. გაწმინდეთ ხორცი და დაჭერით მედალიონებით, 1,5-2 სმ სისქით.
  2. ხახვი დაჭერით ნახევარ რგოლებში. დაჭერით ნიორი და შეურიეთ დანარჩენ სანელებლებს, გარდა მარილისა და ძმარსა. თუ აჯიკა, რომელსაც იყენებთ, არ არის საკმარისად ცხარე, შეგიძლიათ დაამატოთ შავი წიწაკა.
  3. ღრმა თასში დაასხით ხორცი და ხახვი არომატული ნაზავით და კარგად აურიეთ.
  4. დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე 0.5-2 საათის განმავლობაში (დამოკიდებულია იმაზე, თუ რამდენი დრო გაქვთ).
  5. გაწმინდეთ და დაჭერით კარტოფილი ნაჭრებად, 4-6 ნაწილად. ახალგაზრდა ან წვრილი ტყავისფერი კარტოფილი კანში დარჩეს.
  6. ღრმა, სქელი კედლის ჭურჭელში (ყვავილოვანი, თუჯის ქვაბში), გააცხელეთ მცენარეული ზეთი და შეწვით ხორცი მაღალ ცეცხლზე, სანამ არ გახდება ნახევრად მოხარშული. შემდეგ დაამატეთ კარტოფილის ნაჭრები, მარილი და კარგად აურიეთ.
  7. საჭიროების შემთხვევაში, დაამატეთ ცოტა წყალი. შეამცირეთ სითბო და დადგით მჭიდროდ დახურულ სახურავის ქვეშ, სანამ არ მოხდება მოხარშული.

ოჯახური

ოჯახური

 

Comments