ინგრედიენტები:

  • კალმარები – 1 კგ
  • ნიორი – 2 კბილი
  • ხახვი – 1 ც.
  • ფარში – 500 გ
  • სოკო – 200 გ
  • წითელი წიწაკა – 8 ცალი.
  • ჩერი პომიდორი – 8 ცალი.
  • თეთრი ღვინო (მშრალი) – 250 მლ
  • წიწაკა – გემოვნებით
  • ხახვი – გემოვნებით
  • მარილი – გემოვნებით
  • პროვანსული მცენარეები – გემოვნებით
  • ლიმონი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. კალმარები გაასუფთავეთ, გაირეცხეთ და გაშრეთკ ქაღალდის პირსახოცით.
  2. წვრილად დაჭერით ხახვი. ჩაასხით მცენარეული ზეთი პანში. ხახვი გაწურეთ დაბალ სითბოზე. წვრილად დაჭერით ნიორი. ხახვს დაამატეთ ნიორი და კვლავ აურიეთ.
  3. წითელი ზარის წიწაკა დაჭერით კუბიკებად. ხახვი შეწვით ცოტა, დაამატეთ წიწაკა. სოკო დავჭრათ პატარა ნაჭრებად.
  4. რამოდენიმე წუთის შემდეგ, ფარშს ვასხამთ პანში. შეურიეთ. დაამატეთ მარილი, წიწაკა დაამატეთ პროვანსული მწვანილი.
  5. შემდეგ დაამატეთ სოკო. შეწვით შევსება, სანამ სოკო მზად არ იქნება. გააცივეთ.
  6. გაცივებული შევსებით, ჩვენ კალმარებს ვავსებთ. კიდეები ფიქსირდება კბილის ჩხირით ან ძაფით. ჩაასხით ცოტა მცენარეული ზეთი პანში. სწრაფად შეწვით კალმარები ორივე მხრიდან პანზე მაღალ სითბოზე.
  7. შემწვარი კალმარები მოათავსეთ პანში, დადგით ცეცხლზე და დაასხით ღვინო. დაასხით ღვინო ისე, რომ ნახევარი დაფარული იყოს. როგორც კი ღვინო ადუღდება, დააფარეთ სახურავით და თითოეული მხარე 5 წუთის განმავლობაში გააჩერეთ.
  8. ჩერი პომიდორი დაჭერით ნახევარში. სამზარეულოს დასრულებამდე რამდენიმე წუთით ადრე, პომიდორი გადაიტანეთ პანში.

ფარშირებული კალმარები

ფარშირებული კალმარები

 

Comments