ინგრედიენტები:

  • საქონლის ხორცი 400გრ
  • ხახვი 3 ცალი
  • ბრინჯი 4 სუფრის კოვზი
  • პომიდორი 500გრ
  • კამა გემოვნებით
  • ოხრახუში გემოვნებით
  • სანელებლები გემოვნებით
  • ნიორი 1 კბილი
  • ქინძი გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. ხორცს ვასუფთავებთ ძვლებისგან. ტაფაში ჩაასხით 2-2,5 ლიტრი ცივი წყალი, მოაყარეთ ხორცი და ძვლები და დადგით ცეცხლზე.
  2. როდესაც წყალი ადუღდება, ფრთხილად ამოიღეთ ქაფი და შეამცირეთ სითბო ისე, რომ წყალი ოდნავ ადუღდეს. გააჩერეთ საათნახევარი. ხარშვის დასრულებამდე ნახევარი საათით ადრე შეგიძლიათ ნახარშს დაუმატოთ ოხრახუში ან ნიახურის ფესვი და მარილი გემოვნებით.
  3. ამასობაში ხახვი წვრილად დაჭერით და დაბალ ცეცხლზე შეწვით მცენარეულ ზეთში ისე, რომ ხახვი რბილი დარჩეს.
  4. როგორც კი ხახვი ოქროსფერ შეფერილობას დაიწყებს, მას ბულიონიდან მიღებული ხორცი დაუმატეთ და შეწვით 5 წუთის განმავლობაში.
  5. შემდეგ დაუმატეთ რამდენიმე სუფრის კოვზი ბულიონი და ადუღეთ დახურულ სახურავზე დაახლოებით 15 წუთის განმავლობაში.
  6. სანამ ხორცი და ხახვი ხარშეთ, მოამზადეთ პომიდორი.
  7. ტაფის შიგთავსს ვაგზავნით ბულიონში, რომელიც უკვე ისევ გაზქურაზეა და ადუღებას აპირებს.
  8. ქვაბის შიგთავსს დავამატოთ ბრინჯი და გავაგრძელოთ ხარშვა.
  9. ჯერ დაუსრულებელ წვნიანს ვაძლევთ 5 წუთის განმავლობაში ადუღებას, ცეცხლს ვამცირებთ საშუალოზე და ვამატებთ სანელებლებს.
  10. მომზადების ბოლო ეტაპზე დაუმატეთ დაქუცმაცებული ნიორი და წვრილად დაჭრილი მწვანილი (კამა, ოხრახუში და ქინძი).
  11. წვნიანს ვაძლევთ ერთ საათს სახურავის ქვეშ მოსახარშად და შეგიძლიათ სუფრაზე მიირთვათ.

 

წვნიანი ხარჩო

წვნიანი ხარჩო

 

 

Comments