ბალზამიანი ჭიქურა
ინგრედიენტები:
- 1/2 ჭიქა ბალზამიანი ძმარი
- 1 სუფრის კოვზი თაფლი (გემოვნებით)
- 1 ჩაის კოვზი დაჭრილი ნიორი
- 1 ჩაის კოვზი გახეხილი დაჭრილი ჯინჯერი
- 1 ჩაის კოვზი ზეითუნის ზეთი
- 1 პომიდორი, გახეხილი და დაჭრილი
- მარილი და ახლად დაფქული შავი პილპილი გემოვნებით
მომზადების წესი:
- აურიეთ ინგრედიენტები ბლენდერში, სანამ არ დარბილდება.
- ჩადეთ არაყურის პანელში.
- ნარევი მიიყვანეთ ადუღებამდე, შემდეგ დაუყოვნებლად შეამცირეთ სითბო ზომიერად.
- ხშირად აურიეთ სანამ სოუსი ოდნავ გასქელდება.
- სცადეთ და თუ ჭიქურა ძალიან მჟავეა, დაამატეთ ცოტა თაფლი.
- გემოვნებით დაამატეთ მარილი და პილპილი.
- მზა ჭიქურა შეგიძლიათ გამოიყენოთ დაუყოვნებლივ ან შეინახოთ მაცივარში არა უმეტეს 3 დღის განმავლობაში, შემდეგ გამოყენებამდე უნდა გაათბოთ.
- ბალზამის ჭიქურა მისი სქელი თანმიმდევრულობის გამო, ძირითადად, გამოიყენება როგორც ხორცი ან ფრინველის, თევზის და ზღვის პროდუქტების კერძების სოუსი.
ბალზამიანი ჭიქურა
ბალზამიანი ჭიქურა
Comments