ინგრედიენტები:

  • 1/2 ჭიქა ბალზამიანი ძმარი
  • 1 სუფრის კოვზი თაფლი (გემოვნებით)
  • 1 ჩაის კოვზი დაჭრილი ნიორი
  • 1 ჩაის კოვზი გახეხილი დაჭრილი ჯინჯერი
  • 1 ჩაის კოვზი ზეითუნის ზეთი
  • 1 პომიდორი, გახეხილი და დაჭრილი
  • მარილი და ახლად დაფქული შავი პილპილი გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. აურიეთ ინგრედიენტები ბლენდერში, სანამ არ დარბილდება.
  2. ჩადეთ არაყურის პანელში.
  3. ნარევი მიიყვანეთ ადუღებამდე, შემდეგ დაუყოვნებლად შეამცირეთ სითბო ზომიერად.
  4. ხშირად აურიეთ სანამ სოუსი ოდნავ გასქელდება.
  5. სცადეთ და თუ ჭიქურა ძალიან მჟავეა, დაამატეთ ცოტა თაფლი.
  6. გემოვნებით დაამატეთ მარილი და პილპილი.
  7. მზა ჭიქურა შეგიძლიათ გამოიყენოთ დაუყოვნებლივ ან შეინახოთ მაცივარში არა უმეტეს 3 დღის განმავლობაში, შემდეგ გამოყენებამდე უნდა გაათბოთ.
  8. ბალზამის ჭიქურა მისი სქელი თანმიმდევრულობის გამო, ძირითადად, გამოიყენება როგორც ხორცი ან ფრინველის, თევზის და ზღვის პროდუქტების კერძების სოუსი.

ბალზამიანი ჭიქურა

ბალზამიანი ჭიქურა

 

Comments