ინგრედიენტები:

  • ლიმონი – 1 ც.
  • ორაგული – 500 გრ
  • კარაქი – 100 გ
  • ზეითუნის ზეთი – გემოვნებით
  • მარილი – გემოვნებით
  • კამა – 2-3 ს.კ.
  • შავი წიწაკა – 1/4 ჩ.კ.

მომზადების წესი:

  1. მოამზადეთ ზეთი.
  2. კარაქი ოდნავ მოათავსეთ ოთახის ტემპერატურაზე და დარბილდეს – მისი მოგვარება უფრო ადვილი იქნება.
  3. ჩანგლით აურიეთ იგი.
  4. გახეხეთ ლიმნის ცედრა.
  5. გახეხეთ კამა.
  6. და დაამატეთ დარბილებულ კარაქში შავი პილპილით.
  7. კარგად აურიეთ ისე, რომ ინგრედიენტები თანაბრად გადაანაწილოთ მთელ კარაქში.
  8. შემდეგ გაჭერით საკვები პარკის დიდი ნაჭერი, გაავრცელეთ იგი სამუშაო ზედაპირზე და მოათავსეთ კარაქი მოჭრის ცენტრში.
  9. გადაიტანეთ კარაქი პარკში, მიეცით მას მოსახერხებელი ფორმა (მართკუთხა ბარი ან ძეხვი – თქვენი შეხედულებისამებრ) და გააგზავნეთ საყინულეში 30 წუთის განმავლობაში, სანამ ორაგული მზადდება.
  10. მოაყარეთ ორაგულის ფილე ფირფიტაზე და შეუშვით ოთახის ტემპერატურამდე.
  11. ფილე დავჭრათ 4 ნაწილად, გაწურეთ ზეითუნის ზეთით ორივე მხრიდან და შეწვით მარილით.
  12. გახეხეთ გრილი ქსოვილით ზეითუნის ზეთით.
  13. წინასწარ გახურეთ გრილი საშუალო ტემპერატურაზე და მოაყარეთ ორაგული გრილზე.
  14. მოხარშეთ 6 წუთი, პერიოდულად მოაბრუნეთ, რომ გრილისგან ლამაზი ნახატი მიიღოთ.
  15. ჩართეთ და კიდევ 5-6 წუთი მოხარშეთ.
  16. თევზი მზად არის, როდესაც ფილე მოწითალო გახდება.

ორაგული გრილზე ლიმნის და კამას ზეთით

ორაგული გრილზე ლიმნის და კამას ზეთით

 

Comments