ფარშირებული წიწაკა
ინგრედიენტები:
- ზარის წიწაკა – 10-15 ცალი.
- საქონლის ფარში – 0,5 კგ
- ღორის ფარში – 0,5 კგ
- ბრინჯი – 200 გ
- პომიდორი – 3 ცალი.
- ხახვი – 2 ც.
- სტაფილო – 1 ც.
- მცენარეული ზეთი
- მარილი – გემოვნებით
- წიწაკა – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- მოამზადეთ ფარში, გააცხელეთ გარეცხილი ბრინჯი ცხელ წყალში.
- 1 საათის განმავლობაში გააცხელეთ ქიშმიშები თბილ წყალში.
- გააცხელეთ მთელი ზეთი ღრმა სალაში და მოაყარეთ ფიჭვის კაკალი, სანამ არ გახდება ოქროსფერი.
- დაამატეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და დადგით დაბალ სითბოზე 10-15 წუთის განმავლობაში, დროდადრო აურიეთ.
- გაწურეთ ბრინჯი პირსახოცზე, ჩაყარეთ ხახვი, აურიეთ და გააჩერეთ 3 წუთის განმავლობაში.
- განათავსეთ ტომატის პასტა, ყველა სანელებელი, შაქარი და მარილი.
- დაასხით საკმაოდ ბევრი წყალი, რომ მხოლოდ ბრინჯი დაფაროს.
- დააფარეთ და გააჩერეთ 3 წუთი.
- შეამცირეთ სითბო და გააჩერეთ კიდევ 10-15 წუთი. ბრინჯი უნდა დარჩეს დაფარული.
- გაფცქვენით წვრილად დაჭრილი მწვანილით. ამოიღეთ სითბოდან და გააცივეთ.
- გაჭერით ღეროვანი წიწაკას, ამოიღეთ თესლი და ჩამოიბანეთ.
- შეავსეთ თითოეული წიწაკა წინასწარ მომზადებული ფარშით, მოათავსეთ ღრმა პანში ან ყვავილში.
- დაასხით ცხელი წყალი შერეული ლიმნის წვენით, მარილით და სახურავით დააფარეთ, დაახლოებით 45 წუთი გააჩერეთ.
- ამოიღეთ სითბოდან და გააცივეთ სახურავის ამოღების გარეშე.
ფარშირებული წიწაკა
ფარშირებული წიწაკა
Comments