ინგრედიენტები:

  • ზარის წიწაკა – 10-15 ცალი.
  • საქონლის ფარში – 0,5 კგ
  • ღორის ფარში – 0,5 კგ
  • ბრინჯი – 200 გ
  • პომიდორი – 3 ცალი.
  • ხახვი – 2 ც.
  • სტაფილო – 1 ც.
  • მცენარეული ზეთი
  • მარილი – გემოვნებით
  • წიწაკა – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. მოამზადეთ ფარში, გააცხელეთ გარეცხილი ბრინჯი ცხელ წყალში.
  2. 1 საათის განმავლობაში გააცხელეთ ქიშმიშები თბილ წყალში.
  3. გააცხელეთ მთელი ზეთი ღრმა სალაში და მოაყარეთ ფიჭვის კაკალი, სანამ არ გახდება ოქროსფერი.
  4. დაამატეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და დადგით დაბალ სითბოზე 10-15 წუთის განმავლობაში, დროდადრო აურიეთ.
  5. გაწურეთ ბრინჯი პირსახოცზე, ჩაყარეთ ხახვი, აურიეთ და გააჩერეთ 3 წუთის განმავლობაში.
  6. განათავსეთ ტომატის პასტა, ყველა სანელებელი, შაქარი და მარილი.
  7. დაასხით საკმაოდ ბევრი წყალი, რომ მხოლოდ ბრინჯი დაფაროს.
  8. დააფარეთ და გააჩერეთ 3 წუთი.
  9. შეამცირეთ სითბო და გააჩერეთ კიდევ 10-15 წუთი. ბრინჯი უნდა დარჩეს დაფარული.
  10. გაფცქვენით წვრილად დაჭრილი მწვანილით. ამოიღეთ სითბოდან და გააცივეთ.
  11. გაჭერით ღეროვანი წიწაკას, ამოიღეთ თესლი და ჩამოიბანეთ.
  12. შეავსეთ თითოეული წიწაკა წინასწარ მომზადებული ფარშით, მოათავსეთ ღრმა პანში ან ყვავილში.
  13. დაასხით ცხელი წყალი შერეული ლიმნის წვენით, მარილით და სახურავით დააფარეთ, დაახლოებით 45 წუთი გააჩერეთ.
  14. ამოიღეთ სითბოდან და გააცივეთ სახურავის ამოღების გარეშე.

ფარშირებული წიწაკა

ფარშირებული წიწაკა

 

Comments